Afsløring af matchfixing i svensk fodbold

En stor tysk undersøgelse af matchfixing afslører tråde til svensk fodbold, hvor en sag kan være på vej.

Malmö FF og de øvrige svenske fodboldklubber kan forvente, at der i den nærmeste fremtid dukker sager op om matchfixing. (Foto: 9204 Björn Lindgren/TT © Scanpix)

Svensk fodbold kan stå over for en matchfixing-skandale i landets fodboldrækker.

Tysk politi er i gang med en større efterforskning, hvor 400 tilfælde af matchfixing mange steder i verden er dukket op. Blandt disse tilfælde er flere svenske fodboldkampe involveret.

- Vi har oplysninger om visse spillere og ansatte i en klub, siger den tyske efterforskningschef Michael Bahr i en dokumentar på SVT ifølge TT.

Bevismateriale er videregivet

Han fortæller, at bevismaterialet er videregivet til de svenske myndigheder, som nu skal finde ud af, hvad der skal ske.

- Vi har overdraget bevismaterialet til svenskerne. Vi opdager også stadig nye mistænkelige omstændigheder, men vi har ikke ressourcer til at efterforske for Sverige i Sverige, siger Bahr.

- Vi kan bare videregive beviserne, og så kan vi ikke gøre mere i sagen. Der gælder den svenske lov og ikke den tyske.

Ifølge den tyske efterforskningschef er det kriminelle netværk, som står bag matchfixingen, hvorefter der satses store beløb på kampene på det asiatiske spillemarked, der er kendt for at være attraktivt for ulovlige væddemål.

/ritzau/TT

Facebook
Twitter