Allan Kuhn ansat som cheftræner i Malmö FF

Lidt af en nyhed har fundet sted i det svenske. Allan Kuhn er er ny træner i Malmö FF.

Allan Kuhn er ny cheftræner i Malmö FF. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det kom som et chok for de fleste, at det svenske storhold Malmö FF på et pressemøde i dag præsenterede danske Allan Kuhn som ny cheftræner i klubben.

Forud for pressemødet blev adskillige bud på en ny træner præsenteret blandt svenske journalister, og blandt navnene var danske Morten Wieghorst, som for nylig blev fyret i AGF.

Men det endte med at blive den nu forhenværende assistenttræner i AaB Allan Kuhn. Allan Kuhn skal nu føre Åge Hareides arbejde videre i den traditionsrige svenske klub, og det er noget, han ser frem til.

- Jeg er stolt og ydmyg, og jeg ser frem til at møde spillerne næste fredag. Det bliver meget spændende, sagde Allan Kuhn til Sydsvenskan efter pressemødet.

Vil spille offensiv fodbold

De svenske journalister var tydeligvis ikke særligt godt bekendt med, hvem Allan Kuhn var, og hvad han står for.

Dagens hovedperson tog det hele ganske roligt, og han forsikrede for, at han ville glæde tilskuerne med den form for fodbold, der skal praktiseres i Malmö FF.

- Jeg vil gerne spille offensiv fodbold. Offensiv fodbold er mange ting, men jeg vil gerne spille langs græsset og komme over kanten.

- Jeg vil spille offensivt og score mange mål. Det bliver via godt pasningsspil, og jeg vil spille offensivt, for det er det, publikum vil se.Vi skal score mange mål, og de fire forreste pladser skal sørge for det.

Aldrig cheftræner

Allan Kuhn er kendt i Danmark som manden, der ikke befandt sig godt i cheftrænerrollen, og derfor kommer nyheden som en ekstra stor overraskelse.

Men Allan Kuhn har lært meget i sin tid som assistent, og han følte, at tiden var inde til at tage skridtet videre.

- Jeg har lært meget i AaB som assistenttræner. Jeg har lært meget af at stå i baggrunden, og det var nu tid til at tage skridtet op som cheftræner, og jeg er stolt af, det er blevet Malmö FF.

- Det bliver utrolig spændende, sluttede en tydeligvis glad Allan Kuhn.

Allan Kuhn var i AaB som assistent siden 2011.