Andreas Christensen er Årets Talent 2015

Den unge forsvarsspiller har i 2015 været en del af det succesfulde U21-landshold og tilkæmpet sig en nøglerolle hos Borussia Mönchengladbach.

Andreas Christensen er blevet kåret til Årets Talent 2015. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Andreas Christensen kan kalde sig Årets Talent 2015 i dansk fodbold.

Den unge forsvarsspiller har i løbet af året været en del af det succesfulde U21-landshold, han har fået debut på A-landsholdet, og så har han tilkæmpet sig en nøglerolle hos Borussia Mönchengladbach, der i skrivende stund er nummer tre i Bundesligaen. Alt sammen imponerende af en bare 19-årig knægt.

Det er spillerforeningen, og dermed Andreas Christensens danske kollegaer, der har kåret ham til Årets Talent 2005.

Thorup er imponeret

- Hans potentiale er kæmpestort. Han bliver fremtidens omdrejningspunkt på det danske landshold. Det tør jeg godt sige allerede nu. Om det bliver om et år eller tre år er svært at sige, for konkurrencen er hård. Men ingen tvivl om, at pladsen bliver hans på et tidspunkt, siger Jess Thorup, tidligere U21-landstræner og nuværende cheftræner i FCM.

Andreas Christensen skiftede en tidlig alder fra Brøndby til Chelsea. Englænderne har dog lejet ud til Borussia Mönchengladbach i denne sæson.

Om kåringen

Siden 1999 har Spillerforeningen kåret Årets Talent. Den prestigefyldte titel uddeles én gang om året til den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet, som er under 22 år på afstemningstidspunktet.

Seneste fem vindere: 2014: Pierre-Emile Højbjerg 2013: Pierre-Emile Højbjerg 2012: Jores Okore 2011: Christian Eriksen 2010: Christian Eriksen

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter