Andreas Christensens triumf i Champions League bliver en stang dynamit af positiv energi i den danske EM-lejr

Lørdag aften triumferede Andreas Christensen i Champions League sammen med Chelsea.

Andreas Christensen med Champions League-trofæet. (Foto: David Ramos © Ritzau Scanpix)

Rank ryg, stort smil. Pas på, her kommer en Champions League-vinder.

Nogenlunde sådan kan Andreas Christensen komme anstigende efter lørdagens 1-0-sejr i Champions League-finalen, når han slutter sig til den danske EM-trup, der lige nu er på træningslejr i Østrig forud for EM-testkampen mod Tyskland i Innsbruck 6. juni.

Faktisk er Andreas Christensen den første danske Champions League-vinder siden 2003, hvor Martin Laursen, Jon Dahl Tomasson og Thomas Helveg vandt pokalen med de store ører med Milan.

Og mens det unægteligt er dejligt for Andreas Christensen nu at være Champions League-vinder, så kan det få en større betydning, end blot den personlige for 'AC', vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- For det første er det super, super fedt for Andreas Christensen. Og så er det fedt for dansk fodbold, at vi har en spiller, der har været med til at vinde både Europa League og Champions League, og derfor har stået i de store finaler.

- Han er kun dansker nummer 15 gennem alle årene, der har været med i en Champions League- eller Mesterholdenes Europa Cup-finale, så vi er ikke forvænt med det. Derfor er det rigtig dejligt, især når det er en spiller, der formentlig skal tegne det danske landshold mange år frem i tiden, siger Andreas Kraul.

Det er ikke kun det, at Andreas Christensen nu kan kalde sig Champions League-vinder, der imponerer fodboldkommentatoren. Også måden Andreas Christensen spillede på i finalen er beundringsværdig.

Den danske midtstopper kom ind mod slutningen af første halvleg, da Thiago Silva blev skadet, og han gik fra nul til 100 rent fodboldmæssigt på et øjeblik. Og det har resten af det danske landshold, ifølge Andreas Kraul, også set.

- Det er et solidt boost til den danske EM-trup. Holdet rejste til Østrig fredag, og har siddet og set 'AC' spille fantastisk i finalen og samtidig være helt på toppen fysisk. Han støder til truppen og bliver klappet ind i landsholdslejren.

- De vil vide, at den Andreas Christensen der har været så sikker og solid i midterforsvaret kommer ikke kun i fysisk god stand til lejren. Han kommer jo også med en kæmpe personlig triumf og selvtillidsboost, siger Andreas Kraul.

  • Andreas Christensen gemmer sig et sted i klyngen, der jubler over triumfen i Champions League. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)
  • 'AC' siger tak for kampen til Manchester Citys Kyle Walker. (Foto: Pierre-Philippe Marcou / POOL © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Er kommet ind i varmen igen

Omkring årsskiftet var tegnene ikke til, at Andreas Christensen skulle spille nogen stor rolle i Chelsea.

Han var primært henvist til bænken under daværende Chelsea-manager, Frank Lampard. Men Lampard blev fyret, og ind kom Thomas Tuchel, der har kigget væsentligt mere mod danskeren, når holdet skal sættes.

- Der er godt nok en forskel på at komme til EM og have været en instrumental spiller i en Champions League-triumf og til at have været bænkevarmer i Premier League. Så det er en helt anden situation, siger Andreas Kraul.

Champions League-trofæet bliver prikken over i'et i en efterhånden fortrinlig samling af trofæer i den danske EM-trup.

  • Inter med det italienske mesterskabstrofæ. I midten er det Christian Eriksen, der løfter det. (Foto: Miguel Medina © Ritzau Scanpix)
  • Kasper Schmeichel får overrakt FA Cup-trofæet af Prins William, hertug af Cambridge. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)
  • Brentford jubler efter at have sikret sig oprykning til Premier League. På holdet er de to EM-danskere Mathias Jensen og Christian Nørgaard. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)
1 / 3

I forvejen tæller truppen et italiensk mesterskab qua Christian Eriksen og Inters triumf i Serie A, to Brentford-spillere, der netop er rykket op i Premier League og en FA Cup-titel til Leicester og Kasper Schmeichel.

- Det betyder, at en i forvejen positiv, optimistisk EM-trup får en stang Champions League-dynamit ind i lejren. Han vil blive klappet ind. Det danske hold er rigtig glade på hinandens vegne, så de glæder sig til at se Danmarks nye Champions League-vinder, siger Andreas Kraul.

Men triumfen betyder kan også blive et selvtillidsboost til 'AC', der kan smitte positivt af på hele holdet, vurderer Andreas Kraul, når landsholdet skal forsvare de danske farver ved den nært forestående EM-slutrunde.

- Selvom 'AC' ikke er en flamboyant, udadvendt type, der kommer viftende med trofæet, så kommer han med rank ryg og en tro på, at man kan vinde. Chelsea var ikke favoritter i Champions League-finalen, og Danmark kommer ikke til at være favoritter mod Belgien, Holland, Spanien eller hvem vi nu skulle møde undervejs ved EM. Men det kan lade sig gøre, siger Andreas Kraul.

Landsholdet er lige nu samlet i Østrig, hvor de 2. juni skal spille en testkamp mod Tyskland i Innsbruck, hvorefter det gælder Bosnien-Hercegovina på Brøndby Stadion 6. juni. Derefter er det EM-tid, hvor danskerne er i gruppe med Belgien, Rusland og Finland.

Danmark spiller første EM-kamp mod Finland 12. juni.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk