Arsenal dukker mestrene i FA Cup-finalen

På et sejrsmål af Aaron Ramsey vandt Arsenal FA Cup-finalen med 2-1 over Chelsea.

Arsenal løfter trofæet efter finalesejren. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

Det er endnu uklart, om Arsène Wenger fortsætter som manager i Arsenal, men hvis franskmandens 21-årige regime i den engelske storklub slutter denne sommer, kan han i hvert fald sige farvel med en triumf.

Arsenal vandt lørdag aften den engelske pokalfinale FA Cuppen med en finalesejr på 2-1 over Chelsea på Wembley i London.

Det er Arsenals 13. FA Cup-sejr i alt, og dermed er klubben igen alene i spidsen af listen foran Manchester United, der har vundet turneringen 12 gange.

Manden bag sejren var midtbanemanden Aaron Ramsey, der stod for det afgørende 2-1-mål, få minutter efter at Chelsea havde udlignet til 1-1.

Ramsey dukkede op ved bageste stolpe og pandede et indlæg fra netop indskiftede Olivier Giroud i nettet, og det var mere, end et decimeret Chelsea-mandskab kunne komme sig over.

Hånd på bolden?

Arsenals sejr over de nykårede engelske mestre var i orden set i forhold til spil og chancer. Holdet begyndte klart bedst, og da Chelsea efterhånden kom ind i kampen, forsvarede Wengers mænd sig konsekvent.

Topscorer Alexis Sánchez var manden, der sparkede Arsenal på sejrskurs allerede efter seks minutter, men scoringen var ikke uden kontroverser.

Tv-billederne antydede nemlig, at Sanchez havde hånd på bolden, da han gik i vejen for Ngolo Kantés forsøg på at sparke væk.

Bolden endte i nærheden af Aaron Ramsey i offsideposition, men midtbanespilleren lod den klogeligt ligge, så Sanchez selv kunne afslutte sit lettere uelegante forarbejde.

Arsenal var uden den karantæneramte Laurent Koscielny og den skadede Gabriel Paulista, men fraværet af de skadede forsvarsklipper blev ikke afgørende.

Rutinerede Per Mertesacker vikarierede solidt, selv om han kun havde spillet 37 minutters førsteholdsfodbold i denne sæson.

Wengers syvende titel

Chelsea tiltvang sig overtaget efter pausen, men håbet om at komme tilbage i kampen fik et hårdt slag, da Victor Moses forsøgte at filme sig til et straffespark, fik sin anden advarsel og måtte forlade banen.

Arsenal nåede dog ikke at profitere af overtallet, inden Chelsea slog tilbage. Diego Costa tæmmede bolden med brystet og scorede i en situation, hvor Arsenal-målmand David Ospina ikke så overbevisende ud.

Da lignede det forlænget spilletid, men få minutter senere sørgede Giroud og Ramsey i fællesskab for 2-1-målet, der endte med at blive afgørende.

Det er tredje gang på fire sæsoner, Arsenal vinder den traditionsrige turnering, og Arsène Wenger kan glæde sig over at have vundet titlen syv gange med klubben.

/ritzau/

FacebookTwitter