Baneløber-mareridt sender rystelser gennem England: Spillere frygter for deres sikkerhed

Søndag lykkedes det for to fans at løbe på banen og overfalde spillere i de engelske ligaer.

Søndag blev en dag, som Aston Villa-spilleren Jack Grealish sent vil glemme.

Otte minutter inde i opgøret mod lokalrivalerne fra Birmingham blev han nemlig ramt af en knytnæve i hovedet fra en fan, der var løbet ind på banen.

Sikkerhedsvagter og Aston Villa-spillere forsøger at få styr på den aggressive fan. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

- Jeg forstod ikke, hvad der skete. Vi havde en dødbold, og så mærkede jeg et slag på siden af hovedet. Selvfølgelig skal der være rivalisering i fodbold, men der er ikke plads til det her, sagde Jack Grealish efter kampen til engelske Sky Sports.

Den iltre tilskuer blev efterfølgende arresteret, Grealish kom tilbage på benene og i anden halvleg blev han så manden, der sikrede sejren for Aston Villa med målet til 1-0.

Utroligt nok var overfaldet på Jack Grealish ikke det eneste skærmydsel mellem spillere og fans søndag.

I Premier League-kampen mellem Arsenal og Manchester United lykkedes det nemlig også for en Arsenal-fan at løbe ind på banen og skubbe til Manchester United-spilleren Chris Smalling.

Chris Smalling bliver skubbet af en Arsenal-fan i søndagens opgør.

Noget, der forståeligt nok har rystet United-mandskabet.

- Hvad hvis fansene havde noget med sig ind på banen? Spillerne er jo i fare, sagde Manchester Uniteds anfører Ashley Young efter kampen ifølge The Telegraph.

Young opfordrer nu ligaen, det engelske fodboldforbund og det internationale fodboldforbund Fifa til at gøre noget ved problemet.

Det er heller ikke første gang, at der har været problemer mellem spillere og fans i nogle af de allerstørste kampe i fodboldverdenen. Her har vi samlet nogle af de værste tilfælde i nyere tid.

1

Fodboldtossen, Danmark-Sverige, 2007

  • 'Fodboldtossen' forsøger at overfalde dommer Herbert Fandel. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Situationen skete efter Christian Poulsen havde fået rødt kort for at slå svenske Markus Rosenberg i maven ved stillingen 3-3. (Foto: CLAUS BECH ANDERSEN © Scanpix)
  • Michael Gravgaard, Daniel Agger og Dennis Rommedahl forsøger at få manden på bedre tanker. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Michael Gravgaard, Daniel Agger og Dennis Rommedahl forsøger at få manden på bedre tanker. (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)
  • Michael Gravgaard, Daniel Agger og Dennis Rommedahl forsøger at få manden på bedre tanker. (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)
  • Michael Gravgaard, Daniel Agger og Dennis Rommedahl forsøger at få manden på bedre tanker. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • Dommeren forlader banen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Danmark bliver taberdømt 0-3. (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)
1 / 8

De fleste fodboldfans husker nok tydeligt billederne af en dansk fodboldfan, der løb på banen i Parken i den afgørende kvalifikationskamp mellem Danmark og Sverige.

Manden, der senere blev døbt ’Fodboldtossen’, forsøgte at få fat i dommer Herbert Fandel, der kort forinden havde givet et korrekt rødt kort til Christian Poulsen for et slag i maven på en svensk spiller og tildelt Sverige et straffespark.

I stedet endte baneløberen i karambolage med blandt andet Michael Gravgaard og Daniel Agger.

Kampen blev efterfølgende afbrudt, Danmark blev taberdømt 0-3 og kom ikke med til EM i 2008.

2

Eric Cantona mod en Crystal Palace-fan, Crystal Palace – Manchester United, 1995

Den måske mest berømte slåskamp mellem en spiller og en fan skete i London på Crystal Palaces stadion i 1995.

Her kogte Eric Cantonas velkendte temperament over, da han blev svinet til af en Crystal Palace-fan efter franskmanden var blevet vist ud for at sparke en modstander.

Herefter leverede han et kung fu-spark i hovedet på den selvsamme Crystal Palace-fan og blev efterfølgende idømt samfundstjeneste for vold.

3

AZ Alkmaars Esteban Alvarado mod en fan, 2011

1/8-finalen i pokalturneringen mellem Ajax og AZ Alkmaar i 2011 vil blive husket for én ting.

Alkmaars costaricanske målmand Esteban Alvarado gik nemlig fuldstændig amok på en fan, der var løbet ind på banen.

Efterfølgende fik følelserne frit løs på begge mandskaber, da Alkmaar-målmanden simpelthen fik det røde kort for at sparke den uvorne fan.

Kampen blev derefter afbrudt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk