Barcelona vandt VM for klubhold

Barcelona vandt verdensmesterskabet for klubhold 4-0 over brasilianske Santos. Messi scorede to mål i kampen, der aldrig rigtig blev spændende.

Lionel Messi og Thiago fejrer Cesc Fabregas' scoring mod Santos. (Foto: Kimimasa Mayama © Scanpix)

Lionel Messi og FC Barcelona slog en tyk streg under, hvem der er henholdsvis verdens bedste fodboldspiller og verdens bedste klubhold, da den spanske klub søndag vandt VM for klubhold over brasilianske Santos med 4-0.

For nylig åbnede den brasilianske fodboldlegende Pele en debat om, hvem der er verdens bedste spiller, da han hævdede, at Santos-stjernen Neymar fortjener titlen.

Den 19-årige fodboldstjerne har selv afvist og sagt, at Lionel Messi er den førende boldkunstner.

Det beviste den lille argentiner også i finalen i Japan, da han scorede to mål mod Santos.

Messi nettede første gang efter 17 minutter, og otte minutter senere stod det 2-0 efter et mål af Xavi.

FC Barcelona gik til pause med en føring på tre mål, da Cesc Fabregas scorede kort før tid i første halvleg. Til slut fik Messi lukket kampen med et mål til 4-0.

Al Sadd fik bronze

Kampen om tredjepladsen blev vundet af de asiatiske mestre Al Sadd, som besejrede japanske Kashiwa Reysol 5-3 efter straffesparkskonkurrence.

Stillingen var 0-0 efter de første 90 minutter.

Nadir Belhadj scorede det afgørende mål til 5-3 for Qatar-holdet i straffesparkskonkurrencen. Det var også ham, som leverede det afgørende mål i AFC Champions League for en måned siden i straffesparkskonkurrencen.

- Det er historisk. Intet hold fra Al Sadd eller Qatar har nogensinde opnået en tredjeplads. Vi er verdens tredjebedste hold. Vi er på et niveau lige under Santos og Barcelona, siger klubbens træner, Jorge Fossati, ifølge AFP.

Facebook
Twitter