Bedste citater fra 'The Special One'

Læs de bedste citater fra en af de mest succesfulde og kontroversielle trænere i verden.

Jose Mourinho under sit første pressemøde i Chelsea efter sit comeback som manager. (Foto: Suzanne Plunkett © Scanpix)

20. maj meddelte Real Madrid-præsident Florentino Perez, at José Mourinho forlader trænerposten i klubben efter denne sæson. 3. juni blev det så officielt, at han vender tilbage som manager for Chelsea.

Den 10. juni holdt han sit første pressemøde på Stamford Bridge efter sit comeback i klubben, hvor han også var manager fra 2004 til 2007.

Her er et par udpluk af hans guldkorn fra pressemødet:

- Hvis I vil give mig et kælenavn, kan I kalde mig for "The Happy One" (henvisning til at han kaldte sig "The Special One," da han tiltrådte første gang i Chelsea).

- Jeg vil være respekteret for, hvad jeg gjorde her sidste gang. Men jeg vil blive elsket for, hvad jeg gør i tiden, som kommer.

- Som 50-årig er jeg fortsat meget ung som manager. Måske er jeg også blevet lidt roligere med årene. Jeg er meget afslappet og rolig. Jeg vender tilbage til et hus, hvor jeg var glad og havde succes. Og hvor tilhængerne elsker mig.

- Jeg havde en fantastisk periode i Chelsea. Jeg fortryder intet. Jeg er ikke ked af den beslutning, fordi det betød, at jeg kom til Inter til min karrieres højdepunkt (Champions League-sejren, red.). Chelsea klarede sig også godt, efter jeg forlod klubben.

- Jeg vil godt slå fast at jeg ikke valgte Chelsea, fordi det ville være en nem beslutning for mig at vende tilbage til et sted, hvor jeg havde succes og hvor tilhængerne elsker mig. Jeg kommer med det modsatte perspektiv. Jeg har et større ansvar, og der er større forventinger til mig. Jeg vil være respekteret for det, jeg gjorde i fortiden, men elsket for det, jeg gør nu.

- En af mine kvaliteter - en af de gode, jeg har også nogle dårlige - er, at når jeg forlader en klub, kan jeg ikke lide at snakke om den. Når jeg kommer til en ny, kan jeg heller ikke lide at tale om dét, der er sket før. Ikke et ord fra mig om Benitez' beslutninger. Dem respekterer jeg.

- Jeg er lidt skuffet over, at Sir Alex ikke er på Old Trafford længere.

Jose Mourinho: Jeg vil være respekteret for det, jeg gjorde i fortiden, men elsket for det, jeg gør nu. (Foto: Suzanne Plunkett © Scanpix)

Flere klassiske Mourinho-citater

Mourinho efter at have fået trænerjobbet i Chelsea i 2010:

- Vær venlig ikke at kalde mig arrogant. Jeg er europæisk mester, og jeg synes selv, at jeg er en speciel én.

Mourinhos kryptiske svar om skadessituationen i Chelsea:

- Det er som at have et tæppe, der er for lille til sengen. Hvis du hiver tæppet op for at holde dit bryst varmt, så stikker dine fødder ud. Jeg kan ikke købe et større tæppe, fordi supermarkedet er lukket. Men jeg er alligevel godt tilfreds, for tæppet er af cashmere. Det er ikke noget almindeligt tæppe.

Mourinho kan ikke lide italiensk fodbold:

- Jeg er meget glad for Inter. Jeg er ikke så glad for italiensk fodbold - mest fordi jeg ikke kan lide det, og de ikke kan lide mig. Meget simpelt.

Ikke kun 'The special One':

- I kan lide mig eller lade være. Jeg er stadig den eneste, der har vundet verdens tre vigtigste ligaer. Så måske i stedet for 'The Special One' skulle folk begynde at kalde mig 'The Only One'

Hvis der skulle laves en film om Mourinho:

- Hvis de skulle lave en film om mit liv, synes jeg de skulle få George Clooney til at spille mig. Han er en fantastisk skuespiller, og min kone tror, at han ville være ideel til rollen.

Det siger kollegaerne

Arsene Wenger om Mourinho:

- Han er ude af kontrol, afbrudt fra virkeligheden og respekløs. Når du giver succes til dumme mennesker, gør det dem dummere og sjældent mere intelligente.

Tidligere Liverpool-træner Rafael Benitez:

- Vi var gode venner, indtil Liverpool begyndte at vinde. Så begyndte han at skifte mening.

José Mourinhos udtalelser huskes af både kollegaer og resten af verden. Uanset hans kontroversielle handlinger udenfor banen er hans evner som træner ikke til at tage fejl af.

Det skal blive interessant at se, hvor den karismatiske potugiser fortsætter sin trænergerning, så vi kan få flere guldkorn i fremtiden.

DR Sporten/Reuters

Facebook
Twitter