Bendtner får sin dom: 842.000 kroner

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er idømt en bøde på 842.000 kroner og frakendelse af kørekortet i tre år for spirituskørsel.

Nicklas Bendtner har fået sin dom. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Det blev, som anklageren ville have det, da fodboldspilleren Nicklas Bendtner tirsdag eftermiddag stod foran en dommer i Københavns Byret.

Bendtner blev idømt en bøde på 842.000 kroner og frakendelse af kørekortet i tre år for spirituskørsel, akkurat som anklageren krævede.

Bendtners forsvarer Michael Juul Eriksen argumenterede ellers for, at bøden skal sættes ned til en fjerdedel, fordi Bendtner skal tjene sine penge på 12 år, og at det derfor var urimeligt at udregne bøden på baggrund af hans nuværende høje årsløn.

Dommer Bodil Toftelund var uenig.

Bendtner blev dømt til at betale en bøde på de 842.000 kroner samt sagens omkostninger på 3300 kroner og cirka 800 kroner for en blodprøve.

Herefter forlod Bendtner og hans forsvarer retssalen, men de kom hurtigt igen og accepterede dommen.

Bendtner blev natten til søndag stoppet i sin bil, fordi han kørte mod færdselsretningen natten til søndag. Blodprøven viste en promille på mindst 1,75.

Samtidig viste det sig, at hans engelske kørekort ikke længere var gyldigt. Bendtner siger i retten, at han ikke vidste, at kørekortet ikke længere var gyldigt.

Nicklas Bendtner accepterer i retten, at han bliver frataget kørekortet i tre år for spirituskørsel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk