Bendtner kan spille for Rosenborg i weekenden

Nicklas Bendtner kan fortsætte i Rosenborg trods voldsdom, siger klubbens daglige leder.

Rosenborg melder ud, at Nicklas Bendtner fortsætter hos Rosenborg. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Fodboldklubben Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, siger, at klubben holder fast i Nicklas Bendtner trods angriberens voldsdom.

- Selvfølgelig er det en alvorlig sag og en uheldig sag for både Rosenborg og Nicklas Bendtner, siger Dyrhaug til TV2 ifølge NTB.

Men hun slår fast, at dommen ikke kommer til at koste danskeren en fyreseddel.

- Han er Rosenborg-spiller og fortsætter som spiller i Rosenborg.

Bendtner fik fredag en dom på 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør. Han ankede på stedet dommen til frifindelse.

Men uanset om dommen stadfæstes i landsretten, så kommer Rosenborg altså ikke til at fyre Bendtner. I stedet vil man forsøge at hjælpe den danske angriber.

- Fodboldspillerne i Rosenborg er forbilleder, og derfor er det en uheldig sag. Vi havde gerne været den foruden, og vi tager den alvorligt. Derudover forsøger vi at tage vare på Nicklas, lyder det fra Dyrhaug.

På Rosenborgs hjemmeside har klubben lagt en pressemeddelelse ud.

Her roser man Nicklas Bendtner som person i danskerens tid i den norske klub, hvor han kom til i marts 2017.

Klubben gentager Rosenborg-spillernes forpligtelser som forbilleder for unge og pointerer, at man ikke ønsker at kommentere den juridiske del af sagen i det danske retssystem.

- Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen, som han er dømt for i dette tilfælde. Vi kan ikke udtale os om omstændighederne i sagen.

- Vi ser på sagen med største alvor, og vi forstår, at vores respons har stor interesse. Det er en vanskelig sag, og der vil være mange opfattelser. Det er ikke enkelt at vide, hvad der er den rigtige reaktion, skriver Rosenborg blandt andet.

Også Rosenborgs sponsorer bakker op.

- Vi tager dommen til efterretning. Og vi har tiltro til, at Rosenborgs ledelse håndterer sagen, som den skal.

- Det er den eneste kommentar, vi kommer med, siger Hans Tronstad til Ekstra Bladet.

Han er kommunikationsdirektør i SpareBank 1, som er hovedsponsor i den norske klub.

Bendtner har kontrakt med klubben frem til 31. december 2019.

Tove Moe Dyrhaug slog samtidig fast, at Nicklas Bendtner også er i spil til Rosenborgs kamp søndag.

Det bekræfter også den norske klubs sportschef over for Ekstra Bladet. Til avisen oplyser han, at Bendtner efter planen træner med lørdag frem mod kampen søndag.

Danskeren var også i aktion for klubben så sent som torsdag aften, hvor han stod for det ene af de to mål, som sikrede Rosenborg sejren på 2-1 mod Start og dermed en plads i pokalfinalen.

Den danske angriber blev fredag dømt for at have slået og efterfølgende sparket en liggende taxachauffør i København tilbage i september.

Mens Bendtner blev dømt for vold efter den milde voldsparagraf, så blev taxachaufføren frifundet for anklagen om forsøg på vold, da han havde kastet en tom dåse mod Bendtner og dennes kæreste.

/ritzau/