Brasiliansk familie krydser en ekstra finger for Selecao

En skør, skør verden: Se billeder af den fodboldglade familie, der har ekstra fingre og tæer.

Da Silva-familien fra Brasilia har alle seks fingre på hver hånd og seks tæer på hver fod. (Foto: Joedson Alves © Scanpix)

Fem stjerner pryder de brasilianske spillertrøjer som symbol på, at brasserne har vundet VM fem gange. I år håber VM-værterne at kunne føje endnu en stjerne til, og familien Da Silva kan måske vise sig at være talismaner for "Selecao."

Reuters har opsøgt familien i hovedstaden Brasilia, da de har en lidt anderledes kropsbygning end andre mennesker: 14 medlemmer af Da Silva-familien seks fingre på hver hånd og seks tæer på hver fod. Og de mener, at det kan hjælpe Brasilien mod VM-guldet.

- Vi sender så meget energi til det brasilianske landshold. Jeg tror, vores energi vil flyde videre ind på banen, og at de vil spille rigtigt godt og vinde deres sjette VM, siger 28-årige Ana Carolina Santos da Silva til Reuters.

Joao de Assis med et godt greb om bolden. (Foto: Joedson Alves © Scanpix)

Familiens seks fingre hjælper dem, når de selv dyrker sport. Det fortæller 15-årige Joao de Assis da Silva, som Reuters satte stævne i den lokale basketball-hal.

- Jeg kan holde bolden lettere, og mine hænder er større end andre menneskers, så det er lettere at få fat i bolde, der ryger over mit hoved, siger Joao de Assis da Silva.

Joao de Assis med et godt greb om bolden. (Foto: Joedson Alves © Scanpix)

Helt naturligt

Den første i familien, der blev født med ekstra fingre og tæer var Joaos tip-oldemor, og det har altid været naturligt for familien.

- Min far så altid på det på den måde, at var ganske naturligt og normalt. For os er det folk med fem fingre, der er de unormale, siger bedstemor Silvia Santos da Silva til Reuters.

Joao de Assis med et godt greb om bolden. (Foto: Joedson Alves © Scanpix)

Næste chance, familien har for at sende udvidede håndtegn til Selecao, er på mandag når Brasilien møder Cameroun. Brasserne åbnede med 3-1 sejr over Kroatien, men kom ned på jorden igen efter 0-0 kampen mod Mexico.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk