Brølere og brændt straffe sender pokalen til Hjørring for tiende gang

Fortuna Hjørring vandt pokalfinalen med 3-1 over sidste års vindere fra FC Thy Thisted Q.

Et uheld kommer sjældent alene.

Det må holdet med det mundrette navn FC Thy-Thisted Q i hvert fald sande på denne kølige majdag, efter det med to defensive brølere på to minutter og et brændt straffespark forærede Fortuna Hjørring sejren i kvindernes pokalfinale 2022.

Det startede ellers så godt for thyboerne, der for tredje gang i streg havde spillet sig i pokalfinalen. Endnu mere imponerende er det, fordi klubben blot har eksisteret siden 2017, hvor de blev dannet af seks klubber i det nordvestjyske lokalområde.

Matilde Kjeldgaard er en af dem, der har været med fra start, og som tidligere på måneden forlængede sin kontrakt med klubben. Hun regnede med, at stemningen og energien også i denne finale ville være i top på stadionet med det meget passende navn Nord Energi Arena i Hjørring.

- Det bliver en festdag. Det er så fedt, at det er et lokalopgør, og forhåbentlig kommer der mange fra både Thy og Hjørring, så vi kan skabe en festdag for kvindefodbolden, sagde hun i tv-transmissionen inden kampen.

Selvom der var forhandlet et slagtilbud med stadionpølse og valgfri vand i land for at få thyboerne i fanbussener og køre de 115 kilometer nordøst til Hjørring, så var det hjemmeholdets grønne faner og høje kampråb, der fyldte mest.

Men i langt størstedelen af første halvleg var det FC Thy-Thisted Q, der pressede hjemmeholdet og nok også mere end hvad de grønblusede syntes, var inden for fodboldlovens rammer.

Men kampens dommer, Frida Klarlund, dømmer udover pokal- og kvindeligaen også mændendes 2. divison, og linjen for det fysiske niveau havde hun taget med ind på banen i Hjørring. Meget forfriskende, at de to hold fik lov at gå til stålet.

Thyboerne, der for blot en uge siden tabte 4-0 i ligaen til dagens modstander, holdt stand i størstedelen af første halvleg, men efter 36 minutter lavede Thy-forsvaret en fatal fejl. Malene Sørensen lavede en satset tilbagelægning mod målvogteren, og efter tre clearinger var det fjerde skud lykkens skud, da Camilla Larsen kunne gøre det til 1-0.

Kvinderne fra Thy rykkede sammen i en klynge, men pep-talken viste sig ikke at give pote.

For blot to minutter senere scorede Signe Hansen Baattrup til 2-0, og så så det svært ud.

Fortuna Hjørring-spiller jubler efter scoring til 2-0 i dagens pokalfinale.

Efter pausen lagde holdet fra Thisted endnu engang stærkt ud.

47 minutter var der spillet, da Malene Sørensen tog bolden flot ned, kom alene med målmanden, men valgte den uselviske vej og lagde den videre til Rikke Dybdal, der ramte stolpen. Man måtte sige, at det generelt var stolpe-ud for FC Thy-Thisted Q.

Men pludselig vendte heldet for de blåblusede.

Vibeke Andersen satte sidste fod på et præcist indlæg fra Beate Marcussen, og så var der reduceret til 1-2.

Vibeke Andersen scorede Thy-Thisteds enlige mål.

Men hvad gæsterne havde i angrebet, manglede de i forsvaret. For Fortunas målfest stoppede ikke der. Hjørring-holdet cementerede sejren efter 84 minutter, da det blev til 3-1 på et tørt spark af Olivia Holdt.

Et mål, der satte et punktum for dette års pokalturnering, hvor Fortuna Hjørring trak det længste strå.

- Det er lidt ligesom det, der er sket i turneringskampene. De scorer to hurtige mål efter hinanden, og så har vi tabt kampen ret tidligt. Denne gang holdt vi spændingen lidt længere, sagde FC Thy Thisted Q træner Peer Lisdorf til DR.

- Det er en forløsning. Vi har haft det som mål siden starten af sæsonen. Det er kæmpe stort, sagde målscorer og matchvinder Olivia Holdt til DR.

Dermed tager Fortuna Hjørring pokalen med hjem for tiende gang i klubbens historie.