Brøndby sælger norsk fejlkøb

Fredrik Semb Berge nåede blot at spille ti kampe for Brøndby, der har solgt forsvarsspilleren til Odd.

Fredrik Semb Berge var en skuffelse i Brøndby. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Brøndby har solgt den norske forsvarsspiller Fredrik Semb Berge til Odd i hjemlandet.

Den 25-årige midterforsvarer skiftede til Brøndby i sommeren 2014 og nåede blot at spille ti kampe for den danske fodboldklub.

Hele sidste år var Fredrik Semb Berge udlejet til Odds ligarivaler fra Molde.

- Vi er glade for at have fundet en løsning, som i vores øjne er den helt rigtige for såvel Sembs karriere som for os, siger Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, til klubbens hjemmeside.

Manglende spilletid

- Semb fandt desværre aldrig rigtig sit fodfæste i Brøndby, og med manglende udsigt til spilletid giver det mening for såvel Semb og for Brøndby, at vores veje i dag skilles.

- Nogle gange går tingene bare ikke op i en højere enhed, og hvis vi som klub skal indfri vores sportslige ambitioner, så er det bedre at tage konsekvensen og agere snarere end at trække tingene i langdrag, forklarer Bech.

Fredrik Semb Berge havde to og et halvt år tilbage af sin kontrakt med Brøndby.

Rashani udlejes

Det er ikke kun Frederik Semb Berge, der bliver sendt en tur til Norge. Elba Rashani forlader nemlig også den københavnske vestegn.

Elba Rashani var fast mand for Brøndby i en længere periode, men et længere skadesforløb og et dalende niveau sendte den norske kantspiller ud i kulden, og nu skriver Brøndby på klubbens hjemmeside, at Rashani lejes ud til de nykårede norske mestre fra Rosenborg.

- Elba er på sine bedste dage en fantastisk tekniker, men han er stadig ung og skal løfte sit niveau endnu højere. For at give Elba de bedste muligheder for at udvikle sit spil har vi konkluderet, at en lejeaftale med Rosenborg vil give ham de bedste forudsætninger fremadrettet, da vi ikke kan give nogle garantier for en startplads.

- Vi vil følge Elbas udvikling i Rosenborg tæt i det næste år, og så vil vi til den tid vurdere, hvad den bedste løsning er, siger sportsdirektør Troels Bech til Brøndbys hjemmeside.

Elba Rashani har fået en etårig lejeaftale med Rosenborg, der også har en købsoption på spilleren.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve