Brøndby sendte FCK ud af pokalen

Efter forlænget spilletid vandt Brøndby 1-0 over FCK på Mike Jensens mål i hans afskedskamp på hjemmebanen.

(Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Brøndby skabte onsdag aften overraskelsen og vandt 1-0 over FC København i kvartfinalen i pokalturneringen på Brøndby Stadion.

Efter 0-0 i den ordinære kamp skulle der forlænget spilletid til, før de forsvarende pokalmestre var besejret, og Brøndby, der senest vandt pokalturneringen i 2008, er videre til forårets semifinaler.

Det lykkedes dermed ikke FCK igen at være Brøndbys pokaldræber, som da de vandt 3-0 på Brøndby Stadion i fjerde runde sidste år. Og Brøndby fik dermed udbygget deres gode øjebliksform med tre sejre og en uafgjort i deres seneste fire kampe.

For Brøndby kunne det ikke være skrevet bedre, da Mike Jensen i første minut af den forlængede spilletid tæt under mål med en følt inderside i det lange hjørne scorede sejrsmålet i sin sidste kamp på hjemmebanen.

Derfra lignede det mest overlevelseskamp for hjemmeholdet i et opgør, der var præget af god tænding, fight og spænding, som var en vind eller forsvind kamp værdig.

Begge mandskaber spillede 4-4-2 med den klassiske kombination af en stor og en lille på toppen - Simon Makienok/Quincy Antipas og Andreas Cornelius/César Santin. Det skabte chancer nok foran målene, men alt for uskarpe forsøg, heraf mange lige på målmanden, samt for dårlige assists samt driftsikre defensiver sørgede for nulløsningen.

De største muligheder i den ordinære kamp var i første halvleg et Mathias Gehrt-offsidemål og et dobbelt FCK-hovedstødsforsøg afværget af overliggeren, og i anden halvleg var det lige ved i det lille felt fra Santin, Gehrt og igen Santin.

Det var i øvrigt niende gang, ærkerivalerne mødtes i pokalturneringen, og modsat Superligaen har Brøndby her haft overtaget med seks sejre.

Kampen blev overværet af 13.652 tilskuere.

Facebook
Twitter