Brøndby vandt endelig i Jylland

Thomas Rasmussen scorede et forløsende mål for Brøndby, da Superligaholdet onsdag aften hentede den første sejr i Jylland siden april 2006.

Thomas Rasmussen jubler over sin afgørende scoring i Silkeborg (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Onsdag aften blev en mindeværdig én af slagsen for Brøndby, der hentede den første betydende sejr i Jylland siden 13. april 2006.

Superliga-bundholdet spillede sig videre til fjerde runde i pokalturneringen med en 2-1 sejr over Silkeborg fra 1. division.

Thomas Rasmussen scorede det forløsende mål for Superligaholdet to minutter før tid, da han fra omkring 32 meters afstand bragede bolden mod hjemmeholdets mål. Bolden tog overliggeren og røg ind bag David Preece.

I starten af anden halvleg havde Martin Retov åbnet målscoringen i en indtil da halvkedelig kamp. Men det lykkedes for Silkeborg at få udlignet, da Jimmy Mayasi undgik en offside-kendelse og alene satte kurs mod Stephan Andersen i Brøndby-målet. Silkeborg-spilleren valgte klogt at sende bolden på tværs til Casper Henningsen, der nemt kunne score.

Men kort før tid lykkedes det altså for Thomas Rasmussen at rette op på Brøndbys dårlige udebanestatistik.

Køhlert roste...sig selvBrøndby-træner Tom Køhlert hæftede sig efter kampen især ved David Williams, der satte tempo på holdets spil i slutfasen af kampen.

-Det helt afgørende var indskiftningerne. Hvis man må have lov at rose sig selv, så synes jeg, de fik sat skub i det. David Williams havde rigtig mange gennembrud, og vi havde tilløb til meget. Ud fra den betragtning synes jeg, det var i orden, at vi vandt, sagde Køhlert.

Han er dog ikke sikker på, at Brøndbys problemer på udebane sluttede onsdag.

- Vi bliver som sædvanlig krampagtige og nervøse, når vi fører 1-0 i Jylland. Men man kan håbe, at det nu ændrer sig, når vi i dag kan komme tilbage og ikke taber. Styrkemæssigt er der formentlig ingen forskel på Silkeborg og Viborg, sagde Køhlert med henvisning til Brøndbys næste kamp på udebane i SAS Ligaen.

Silkeborg-Brøndby 1-2 (0-0).

Mål: 0-1 Martin Retov (47. minut). 1-1 Casper Henningsen (74. minut). 1-2 Thomas Rasmussen (89. minut).

Tilskuere: 2.224.

Brøndby-spillerne takker de tilhængere, der havde taget turen til Silkeborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532f03d7a11f9d13d0d4b467http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ae0ca7a11f9d02a0085493

Facebook
Twitter