Brøndby: Vi redder ikke Makienok

Brøndby afviser at hente Simon Makienok tilbage, selv om Palermo er klar til et farvel.

Simon Makienok kommer ikke til at optræde i Brøndby-trøjen foreløbigt. (Foto: © Anders Kjærbye, Scanpix)

Det begynder at ligne et mønster med danske angribere.

Efter et mislykket ophold i udlandet, står moderklubben klar med en kontrakt - præcis som det er sket for Andreas Cornelius og Nicklas Helenius, der begge er vendt hjem efter masser af timer på bænken i henholdsvis Cardiff og Aston Villa.

Men hvis Simon Makienok regner med at Brøndby vil hente ham hjem fra Palermo i vinterens transfervindue, så bliver han skuffet.

- Det er under ingen omstædigheder på tegnebrættet, og det kommer det heller ikke. Vi har handlet i en anden retning, og det er vi rigtig tilfredse med, siger sportsdirektør Per Rud.

Makienok er ellers endt i en svær situation i den sicilianske klub, hvor han skiftede til i august.

Danskeren har kun fået 56 spilleminutter i Serie A over fire forskellige kampe, og nu fortæller Palermos ejer, Maurizio Zamparini, at Makienok kommer til at forlade klubben under vinterens transfervindue.

Hvis det holder vand, så står Makienok med et begrænset udbud af arbejdsgivere.

Den lange angriber har nemlig spillet officielle kampe for både Brøndby og Palermo i sæsonen, og dermed kan han ikke skifte til en tredje klub og spille i foråret.

Det er kun lande som Sverige og Norge, hvis sæsoner følger kalenderåret, der kan hive Makienok direkte ind i truppen efter nytår.

Og dermed kan Makienok godt begynde at kigge mod nord, for Per Rud beder ikke materialefolkene i Brøndby om at trykke nye Makienok-trøjer foreløbig. 

- Jeg tror da helt sikkert på, at Simon kan komme til Brøndby igen en gang, men det er ikke nu, siger sportsdirektøren.