Bronzebrag, oprykkergys og landholdsbold: overblikket over dagens danske fodboldfest

Lørdag spilles sidste runde i Superligaens mesterskabsslutspil og i 1. division. Samtidig spiller det danske kvindelandshold testkamp mod England.

Rodolph Austin og resten af oprykkerholdet fra Esbjerg kan selv sikre sig bronzemedaljerne med en sejr over FCM. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Weekend efter weekend kan man som tv-seer stopfodres med international fodbold fra de største ligaer, men lørdag kan nu alligevel vække en helt særlig begejstring, hvis man da bare har få gram af fodboldromantiker i sig:

Mesterskabsslutspillets sidste kampe skal spilles i Superligaen, og samtidig er der fuld plade på 1. divisions sidste spilledag.

Og i England spiller det danske kvindelandshold ovenikøbet testkamp mod et stærkt engelsk mandskab.

Få overblikket over alle herlighederne lige her.

Hvem skal have bronze?

Oliver Lund og OB har brug for, at Esbjerg smider point, hvis det skal være fynboerne som skal juble ovre bronzen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

FCK har forlængst sikret sig titlen som danske mestre, mens sølvmedaljerne skal hænges om halsen på ”Ulvene” fra FC Midtjylland.

Men kampen om bronzemedaljerne er ikke afgjort.

Skal oprykkerholdet Esbjerg stikke afsted med en højst overraskende tredjeplads, eller skaber OB et længeventet sejrsbrøl på Fyn?

Det bliver afgjort, når Esbjerg med 53 point i tabellen gæster Herning og sølvvinderne fra FCM, mens OB skal forsøge at føje flere point til klubbens 52, når Brøndby IF kommer på besøg.

Hvor FCM ikke har meget at spille for i kampen mod Esbjerg, kan Brøndby med en sejr sikre sig fjerdepladsen og en mulighed for at kvalificere sig til Europa League.

FC København kan holde guldfest i Parken, hvor FC Nordsjælland skal forsøge at spolere den fest.

Alle kampene starter kl. 17 og kan følges i LIGA på P3.

Hvem skal rykke op?

Fremad Amager og Silkeborg IF er to af de klubber i 1. division, hvis skæbne skal besegles i løbet af lørdagen. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

I landets næstbedste fodboldrække er der lagt op til en nervepirrende afslutning.

Silkeborg IF og Viborg FF dyster op førstepladsen og den direkte oprykning til Superligaen næste sæson.

Med en sejr på hjemmebane over Nykøbing FC kan Silkeborg selv afgøre den duel, mens Viborg hjemme tager imod BK Fremad Amager.

Men netop Fremad Amager er selv i spil til en tredjeplads, som vil give adgang til kvalifikationskampe om oprykning til Superligaen.

Kampen om den eftertragtede tredjeplads bliver et rent sjællandsk foretagende, hvor amagerkanerne skal forsøge at holde Lyngby BK og Næstved BK stangen.

Kampene i 1. division starter kl. 13.45, og rækkens spændende afgørelse kan følges i LIGA på P3.

Kan Danmark drille England?

Pernille Harder og resten af det danske kvindelandshold er på en stor opgave, når de engelske VM-favoritter skal udfordres i en testkamp. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Som om overflødighedshornet af fodbold fra landets hjemlige divisioner ikke var nok, har du også mulighed for at følge det danske kvindelandshold, når de spiller testkamp mod England.

Danmark glippede desværre kvalifikationen til sommerens VM-slutrunde, mens englænderne bliver regnet blandt favoritterne til fodboldens mest prestigiøse mesterskab.

Der venter derfor Lars Søndergaards tropper en stor opgave, når de lørdag gæster Walsall i England.

Profiler som Pernille Harder, Sanne Troelsgaad og Sofie Junge er med i truppen, mens det 18-årige trekløver Emma Snerle, Sofie Svava og Dajan Hashemi også kan få chancen for at vise sig frem i de rød-hvide farver.

Du kan se det danske landsholds kamp mod England på DR1 fra klokken 13.45.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter