Bulder, brag og baneløbere: Tusindvis af argentinere hylder hjemvendte Maradona

Diego Maradona blev modtaget som en helt, da han blev præsenteret i sin nye klub Gimnasia.

Diego Armando Maradona er en fodboldgud i Argentina.

'El Pibe de Oro', den gyldne dreng, er efter afskeden med landstrænerjobbet i 2010 igen tilbage i sit hjemland, hvor han har overtaget roret i bundklubben Gimnasia i den bedste argentinske fodboldrække.

Det er sjældent, at begivenheder med Maradona involveret sniger sig stille langs væggene, og søndagens præsentation af den 58-årige tidligere verdensmester på Juan Carmelo Zerillo Stadium i La Plata var bestemt ingen undtagelse.

Med bulder, brag og baneløbere hyldede tusindvis af fans den lille argentiner, da han blev fragtet ind på det grønne frimærke, kyssede og krammede en fodbold, før han vinkede ud mod de landsmænd, som trods mange skandaler gennem årene aldrig har glemt, hvordan magikeren tryllebandt hele verden med sit fodboldspil.

  • Diego Maradona fik taget et fællesbillede med sine spillere under præsentationen. (Foto: Agustin Marcarian © Scanpix)
  • Det argentinske fodboldpublikum bød Maradona velkommen med røg og damp. (Foto: Agustin Marcarian © Scanpix)
  • Det er Maradonas første cheftrænerjob i en argentinsk fodboldklub i 24 år. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
  • Der var godt pakket på Juan Carmelo Zerillo Stadium i La Plata under fodboldikonets præsentation. (Foto: Demian Alday © Scanpix)
  • Der var både oppustelige figurer af den argentinske landsholdstrøje fra VM-triumfen i 1986 og som denne en buste af Maradona. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
  • Ikke alle de fremmødte kunne holde sig i stolene. Flere baneløbere ville tæt på Diego Maradona. (Foto: Demian Alday © Scanpix)
  • Maradonas nye klub, Gimnasia, indtager sidstepladsen i den argentinske liga efter fem runder. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
  • Diego Maradona har en helt speciel plads i argentinernes fodboldhjerter. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
1 / 8

Gimnasia ligger på sidstepladsen i den argentinske liga efter fem runder. La Plata-klubben har endnu til gode at hente sæsonens første sejr.

Det sætter klubben imidlertid sin lid til, at deres nationale fodboldgud kan ændre på. Og Maradona har da også tænkt sig at give alt i jagten på overlevelse, gav han udtryk for.

- Jeg kommer ikke til at misse én eneste træning.

- Her kommer man for at træne. De, der ikke træner, de spiller ikke. De, der ikke løber, de spiller ikke, sagde argentineren.

Maradona-feberen har ramt Gimnasia.

Siden offentliggørelsen af den nye cheftræner har klubben ifølge argentinske medier fået op mod 5000 nye supportere.

Facebook
Twitter