CFR Cluj-FCK minut for minut

FC København havde ikke meget at byde på, da holdet på udebane tabte med 2-0 til rumænske CFJ Cluj. Læs her om kampen minut for minut.

Martin Vingaard og FC København kunne ikke stille noget op mod rumænske CFR Cluj og tabte 2-0. (Foto: Mircea Rosca © Scanpix)

SLUTSå sluttede det med resultatet 2-0 Cluj, mens vi også lige kan få med, at Sparta Prag og PSV Eindhoven endte med at spille 2-2.

+90. minutNu må dommeren sådans et gerne fløjte kampen af. FCK er ikke i nærheden af noget som helst, og holdets manglende europæiske klasse er lige pt. meget tydelig.

90. minutSå har Sparta Prag bragt sig foran 2-1 mod PSV.

86. minutEndnu engang bliver en rumænsk afslutning rettet af for så at ramme undersiden af overliggeren. Denne går går bolden dog ned på stregen og ud i spil igen. I gruppens anden kamp er der blevet scoret to lynhurtige mål, så det nu stpr 1-1 mellem Sparta Prag og PSV Eindhoven. Purunge Thomas Delaney har i øvrigt erstattet en ananym Thomas Kristensen.

84. minutSå brænder det på foran rumænernes mål. Det var Sinko, der i to omgange forsøgte sig inde i feltet, men keeperen tog fra i begge situationer. ærgerligt. Tænk, hvis FCK havde scoret! Så kunne de måske havde tyvstjålet et enkelt point i slutminutterne.

81. minutDer er vidst ikke rigtig nogen tvivl om, at FCK må gå fra denne kamp med nul point. Der er ikke så meget at gøre mod et Cluj-hold, som heldigivis slapepr lidt af nu. Det ville være skidt, hvis FCK kom fra Rumænien med en snitte.

75. minutTraoré scorer desværre et rigtigt flot mål. Den lange angriber trækker bolden på tværs af banen, runder lige Pospech og giver den 100 procent med venstre tordenlår. Wiland får fingrene på bolden, men den ryger i mål via overliggeren.

75. minut2-0 til Cluj!

73. minut

Mon ikke Ståle Solbakken tænker: "Åh, jeg skulle aldrig have ladet Nordstrand smutte..." Santin er ikke ret god, og Dame N'Doye opererer meget langt nede i banen.

70. minut

Tæt på for FCK. Et William Kvist signatur-indkast blev forlænget, og så var Santin ikke skarp nok med hovedet. Det er muligt at hente et heldigt point.

68. minut

Hvis ikke FCK snart får ordentligt fat i det her, så bliver det 2-0. Spillerne halser hele tiden efter, og det er tydeligt, at eksempelvis Thomas Kristensen ikke er knivskarp - langt fra.

65. minut

Det ligner ikke FCK's kamp. Spillerne begår mange fejl, og Cluj har været tæt på at udbygge føringen et par gange.

63. minut

Så er Libor Sionko sat på banen i stedet for Martin Vingaard.

59. minut

Der skulle ellers være fine muligheder for en fejlfri dommerpræstation. Der er nemlig hele seks dommere med i aften! Udover dommeren, de to linjedommere og fjerdedommeren, er der også to baglinjedommere på plads. Det er UEFA, som afprøver seksdommer-systemet i Europa League.  Det virker ikke sådan vildt overbevisende indtil videre. Rumænernes spil kan ikke længere beskrives som hårdt og klogt - lige nu spiller de virkelig urendt.  

54. minut

Det var en flot frisparkskombination af Cluj, men også uheldigt for FCK. Både fordi bolden blev rettet af, men også fordi målet faldt i en periode af kampen, hvor københavnerne med rette kan føle sig en smule bortdømt. Således har den hviderussiske dommer Alexey Kulbakov givet Cluj lov til at spille overordentligt hårdt. Til gengæld fløjtede han et tyndt firspark til Cluj, som altså udløste føringsmålet.  

53. minut Mål! 1-0 til Cluj efter et frispark

. Et frispark blvier sparket skråt bagud i feltet, der hugges til den, Oscar Wendt retter den af, og bolden stryger i mål oppe i hjørnet. Det var Juan Culio, der scorede for hjemmeholdet.

50. minut

William Kvist, dagens FCK-anfører, har fået gult kort.

49. minut

Cluj har fået den bedste start på anden halvleg, og det er vigtigt, at FCK nu får lidt mere ro på spillet. Kunne man holde lidt mere i bolden, ville det ikke skade. Husk på, at uafgjort ville være et udmærket resultat for FC København.

46. minut

Så er anden halvleg i gang uden ændringer på det københavnske mandskab.

Pause

Atiba Hutchinson, som af og til ser meget træt og umotiveret ud, når han spiller i Superligaen, har spillet godt for FCK - ligesom han i øvrigt altid gør, når københavnerne spiller europæisk. Hutchinson har således været FCK's bedste. Martin Vingaard har også gjordt det udmærket, og så skal det siges til Peter Larssons forsvar, at han faktisk FIK skruen i vandet og optrådte mere og mere konsekvent som halvlegen skred frem.

Pause

0-0 ved pausen mellem Sparta Prag og PSV - den kamp startede på samme tid som FCK's, hvis nogen skulle være i tvivl.

Pause

0-0 ved pausen efter en 1. halvleg med klart flest chancer til Cluj. Halvlegen udfoldede sig meget forudsigeligt. Cluj var styrende, men viste sig også svage i defensiven, hvilket gav FC København et par udmærkede muligheder. Der skulle være udmærkede muligheder for et godt dansk resultat.

45. minut

PUHA!!! Så var Cluj utrolgit tæt på i to omgange. Først da der var motorvej i højre side og siden på en returbold modsat. Først reddede Wilan fint, siden røg klatten over. 

41. minut

Endnu en stor chance til FCK. Denne gang var det Santin, der lige pludselig havde masser af plads i venstre side. Santin var dog lidt for stresset i sin afslutning og skød bolden en meter uden om den fjerneste stolpe.

39. minut

STOR mulighed til FCK. Martin Vingaard sparkede et frispark godt ind fra højre, målmanden gik galt af den, og Thomas Kristensen var klar på bageste stolpe. Desværre blev han så hårdt presset af en modstander, at bolden blev skramlet lige forbi. Men, som tidligere nævnt, så ligner Cluj ikke et hold, der går særligt meget op i det defensive.

37. minut

Cluj spiller generelt mere med musklerne end FCK, der i nogle tilfælde simpelthen har virket vattede. Det rumænske hold virker klogere i  forhold til, at det her altså er europæisk fodbold.

34. minut

Endnu et langskud får publikum op af stolene. FCK mangler stadig første afslutning.

32. minut

I gruppe K's anden kamp står det stadig 0-0 mellem Sparta Prag og PSV Eindhoven.

31. minut

Cluj har netop været tæt på at bringe sig foran, da holdets venstrekant trak på tværs og trykkede af på kanten af feltet. Heldigvis for FCK og Wiland gik bolden en meters penge forbi mål.

28. minut

Så gik den alligevel ikke for Ailton, der er for hårdt medtaget oven på sit uheld i kampens første minutter. Dame N'Doye er sat på banen i stedet.

25. minut

Der er så mange tågehorn på stadion, at man ikke kan lade være med at lade tankerne flyve tilbage til enhver landskamp i midthalvfemserne, hvor danske roligansk dyttede og båttede løs ved enhver given lejlighed. Heldigvis har FCK udmærket fat i Cluj lige nu, selvom det stadig er hjemmeholdet, der har momentum.

19. minut

Mikkael Antonsson har ikke de bedste europæiske minder med FCK. For eksempel var han ganske skidt kørende, da FCK i 2007 fik smæk af Aberdeen. Og det ser altså ud til, at hans eventuelle nervøsitet har smittet lidt af på forsvarskollega Peter Larsson. Hvis ikke han putter skruen i vandet, kan det godt komme til at koste for FCK.

16. minut

Stadionul Dr. Constantin Radulescu har plads til 25.000 tilskuere, og selvom der langt fra er fyldt på tribunerne, så er der ganske god lyd på fra hjemmeholdet fans. Stadion er i øvrigt ikke et gammel bunke beton, som mange nok vil tro. Næh, det blev faktisk renoveret, da Cluj sidste sæson kvalificerede sig til Champions League.

13. minut

Det bliver en kamp, som hjememholdet kommer til at styre. Til gengæld ser det ikke ud til, at det er helt umuligt for FCK at skabe chancer. Cluj virker til at være mest optaget af offensiven, så lad os håbe på, at Santin og Ailton er skarpe.

10. minut

Så brænder det på i FCK's forsvar. Pospech begår en fejl og Wiland må diske op med en god redning i højre side af målet. På returbolden får Antonsson blokeret. Det her kan blive meget svært for FC København.

7. minut

To hjørnespark i træk bliver forvaldet dårligt af FCK, men forsvaret fik i det mindste lidt luft.

4. minut

Første svaghedstegn fra FCK's side. Koné fra Cluj spiller bolden dybt, FCK's fireback-kæde hænger, men heldigivs når bolden lige akkurat ud over baglinjen.

2. minut

Efter en luftduel falder Ailton hårdt ned og ser ganske mærket ud. Så mærket at båren kommer på banen. Heldigvis kommer han på benene igen. Det var lidt af et chok for FCK.

1. minut

Så er vi i gang

Før kampen

I den anden kamp i gruppe K mødes Sparta Prag og PSV Eindhoven. Den kamp skal undertegnede nok holde øje med.

FC Købehavn er hårdt ramt af afbud. Hjalte Nøregaard, Jesper Grønkjær, Ulrik Laursen og Jesper Christiansen er blevet hjemme, og det betyder blandt andet, at Thomas Kristensen starter inde på den centrale midtbane.

Thomas Kristensen har ellers ikke været ret heldig indtil videre i denne sæson. Han har faktisk ikke været i de danske mestres startopstilling, siden holdet tabte til FC Nordsjælland i SAS Ligaens første runde.

FCK's startopstilling:

Mål:

Johan Willand

Forsvar fra højre:

Zdenek Pospech, Peter Larsson, Mikael Antonsson, Oscar Wendt 

Midtbane fra højre:

William Kvist, Atiba Hutchinson, Thomas Kristensen, Martin Vingaard

Angreb:

Ailton Almeida, César Santin

Det betyder at, Niclas Jensen, Dame N'Doye, Libor Sionko, Mathias Zanka Jørgensen, Thomas Delayne og Rune Nilssen sidder på bænken.

ExternalContent

Facebook
Twitter