ANALYSE Drømmefinalen hedder Barca-Bayern München

DR Sportens Marco de los Reyes har rangeret de 16 tilbageværende hold i Champions League.

Så går det løs igen.

I aften spilles de første 1/8-finaler i Champions League, og den 28. maj i Milano bliver finalen spillet.

I mine øjne er der ingen tvivl om, hvem der er favorit til at vinde turneringen. Det er FC Barcelona, og ender Lionel Messi og Co. med at løfte pokalen "med de store ører", vil det være første gang, siden Champions League-konceptet blev indført i 1992, at et forsvarende mesterhold genvinder trofæet.

Marco De Los Reyes

Marco de los Reyes (f. 1969) er uddannet journalist i 1996. Han har tidligere været sportsjournalist på Berlingske Tidende og er nu ansat på DR Sporten, hvor han er redaktør og kommentator. Han har dækket EM og VM i fodbold, flere Champions League-finaler, EM og VM i atletik, OL, samt adskillige andre store sportsbegivenheder.

Se profil

Der er også andre hold, der kan vinde mesterligaen. Men der er ikke tale om ret mange.

Næstefter Barca er Bayern München det hold med de bedste muligheder, og en kamp mellem de to vil ikke bare være drømmefinalen. Det vil også være en kamp mellem de to seneste mange års hold mest dominerende hold i europæisk fodbold. Og dermed en slags epokefinale.

1/8-finalerne

I aften spilles:
Paris Saint-Germain-Chelsea
​Benfica-Zenit Sankt Petersborg

I morgen spilles:
Gent-Wolfsburg
AS Roma-Real Madrid

Tirsdag i næste uge spilles:
Arsenal-FC Barcelona
Juventus-Bayern München

Onsdag i næste spilles:
PSV Eindhoven-Atletico Madrid
​Dynamo Kyiv-Manchester City

Herunder har jeg rangeret de 16 tilbageværende hold efter klubbernes aktuelle styrke, og jeg vurderer, at det kun er de fire øverste, der kan vinde turneringen. Alt andet vil være en kæmpe sensation.

1. FC Barcelona
Når den offensive maskine er i højeste gear, er FC Barcelona i særklasse Europas bedste hold. Og det er tilmed på vej mod en position som det bedste klubhold, Europa endnu har set. Men det kan ikke udelukkes, at Barca kan blive besejret.

2. Bayern München
Der er tale om Europas næstbedste hold det seneste halvandet års tid. I sidste sæson var Barca-Bayern også min drømmefinale, men her røg den sydtyske klub ud mod FC Barcelona i semifinalerne; efter 0-3 ude i den første kamp og 3-2 hjemme i returkampen.

3. Real Madrid
Halter efter FC Barcelona i den spanske liga, men Cristiano Ronaldo har vist, at han stadig kan ramme sit topniveau fra de foregående år.

4. Paris Saint-Germain
Har med Zlatan Ibrahimovic faktisk niveauet til at kunne gå hele vejen. Men kan også snuble allerede i 1/8-finalerne, hvor Chelsea er modstanderen.

Paul Pogba og Juventus overraskede i sidste sæson ved at nå frem til finalen, som FC Barcelona dog vandt 3-1. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Scanpix)

5. Juventus
Sagde efter sidste sæson farvel til Andrea Pirlo, Arturo Vidal og Carlos Tevez og fik ikke overraskende en skrækkelig sæsonstart. Men nu er Juve igen oppe i højeste gear med hele 15 sejre i træk. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at holdet kan ramme samme høje niveau som sidste forår.

6. Chelsea
Fik ligeledes en sæsonstart af de rigtig dårlige, men er kommet bedre med og har et hold, der på papiret burde kunne nå langt. Er ubesejret i de seneste 12 kampe.

7. Atletico Madrid
Det er flot, at træner Diego Simoene fortsat har et hold, der er med i helt i toppen af den spanske liga, og som tilmed bør være blandt kvartfinalisterne i Champions League. Især fordi han har måttet sige farvel til store profiler som Diego Costa (før sidste sæson) og Arda Turan (før denne sæson).

Diego Simoene gjorde Atletico Madrid til spansk mester i 2014, hvor det også blev til Champions League-finale, som Real Madrid vandt 4-1 efter forlænget spilletid. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)

8. Arsenal
Anført af Mesut Özil lignede London-klubben før nytår et rigtig godt bud på en kommende engelsk mester. Siden er niveauet faldet, men titlen er - især efter søndagens 2-1-sejr over Leicester - ikke så langt væk. Her i Champions League er The Gunners uheldige med at møde FC Barcelona.

9. Manchester City
Holdet burde egentlig være på vej til et niveau, hvor en triumf i mesterligaen ville være inden for rækkevidde. Men over flere kampe har den engelske klub heller ikke i denne sæson imponeret. Slet ikke hjemme i Premier League.

CL-topscorere

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid 11 mål
2. Robert Lewandowski, Bayern München 7 mål
3. Artyum Dzyuba, Zenit Sankt Petersborg 6 mål

Fem spillere har scoret fem mål.

10. AS Roma
Halter stadig lidt efter de bedste hold i Europa, og i Serie A halter romerne også lidt efter Juventus og Napoli. Men har altså vundet de fire seneste kampe.

11. Zenit Sankt Petersborg
Imponerede gevaldigt i efteråret ved at vinde sin gruppe. Men russiske klubber har det ofte svært på dette tidspunkt, fordi den russiske liga ligger stille henover vinteren. Zenit har således ikke spillet en ligakamp siden starten af december.

12. Wolfsburg
Nicklas Bendtners klub sendte Manchester United ud i den afsluttende grupperunde. Men svinger gevaldigt og har ikke niveauet til for alvor at komme langt i turneringen.

Nicklas Bendtner (yderst til venstre) og hans holdkammerater i kamp mod Schalke 04. (Foto: GUIDO KIRCHNER © Scanpix)

13. Benfica
Har vundet det portugisiske mesterskab de seneste to sæsoner og har en reel chance for at komme i sin første Champions League-kvartfinale siden 2011/2012. Men tabte i fredags 1-2 hjemme til FC Porto og er nu tre point efter Sporting Lissabon, der fører den portugisiske liga.

14. PSV Eindhoven
Er første gang siden 2007 med i mesterligaens knald eller fald-runder, men har kun en lille chance for at overraske mod Atletico Madrid.

15. Dynamo Kyiv
Imponerede ved at besejre FC Porto i næstsidste grupperunde. Men den ukrainske liga har som den russiske ligget stillet henover vinteren, endda siden slutningen af november.

16. Gent
I mine øjne er der tale om det svageste af de 16 mandskaber, men da Lasse Nielsen og hans holdkammerater møder et Wolfsburg-hold, der svinger en del i niveau, er det ikke helt urealistisk at tro på et avancement til kvartfinalerne.

Har du en kommentar eller dit eget bud på en rangering, så skriv herunder!

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve