Barcelona bryder barrieren og sætter tilskuerrekord på ny: 'Jeg er målløs'

I går blev der sat tilskuerrekord i kvindefodbold, da Barcelona slog Wolfsburg i Champions League.

91.648 tilskuere var mødt op til Barcelonas hjemmekamp. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Ritzau Scanpix)

91.553 tilskuere var for under en måned siden mødt op for at overvære Barcelona og Real Madrid krydse klinger i kvindernes Champions League-kvartfinale.

Det blev til en sensationel storsejr til førstnævnte, men det var primært den massive tilskuermængde, der trak overskrifter dagene efter. Aldrig før havde så stort et publikum nemlig været på lægterne til en kvindefodboldkamp.

Indtil i går.

Et rekordstort tilskuerantal mødte nemlig fredag aften op på Barcelonas hjemmebane Camp Nou for at se de spanske mestre folde sig ud i Champions League-semifinalen mod det tyske storhold Wolfsburg.

Hele 91.648 tilskuere hujede, klappede og havde en fest, og på banen kvitterede de spanske spillere med en storsejr på hele 5-1 mod tyskerne.

Selvom hun har haft en lignende oplevelse med det vilde tilskuerantal for lidt under en måned siden, har Barcelona-spilleren Patri Guijarro svært ved at sætte ord på fredagens hændelser.

- Jeg er målløs over, hvad der skete for en måned siden og igen i dag. Jeg tror, at vi inden for få dage eller måske år vil være lidt mere i stand til at forstå, hvad der skete, og hvor specielt det er at opleve en dag som denne, siger hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Foran et propfyldt Camp Nou vandt Barcelona 5-1 mod Wolfsburg. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Ritzau Scanpix)

Efter kampen har flere af Barcelonas spillere tyet til tasturet for at sætte ord på oplevelsen og vise deres taknemmelighed over for fansene. En af dem er den norske landsholdsspiller Caroline Graham Hansen.

- Vi satte en tilskuerrekord, og vi slog den. Det her er et specielt hold med specielle fans, og det er en speciel tid for kvindefodbolden, skriver Caroline Graham Hansen på sin Twitter-profil.

Og et helt specielt hold med specielle fans er Barcelona da også, fortæller den tidligere danske landsholdsspiller, Line Røddik Hansen.

Fra 2016 til 2018 spillede hun for den spanske storklub, og ifølge hende giver det god mening, at det lige er Barcelona, der bryder barrieren to gange på under en måned.

En tilskuerrekord har nemlig været på trapperne i et stykke tid.

- Da jeg spillede der, havde vi allerede nogle fede Champions League-kampe med rigtig, rigtig mange mennesker. Men man var ikke helt nået dertil endnu, hvor man mente, at man kunne fylde Camp Nou. Man snakkede om, at den dag, hvor kvinderne kunne fylde stadion, så skulle de nok komme derind og spille, siger hun.

Line Røddik Hansen nåede at spille 23 kampe i sine to år i Barcelona. (Foto: REUTERS © Scanpix Denmark)

Og den dag er så kommet nu. To gange endda.

En årrække med spanske mesterskaber på stribe og en enkelt Champions League-titel har skabt grundlaget for, at Barcelonas fodboldkvinder nu har slået tilskuerrekorden.

- Det er eksploderet nu. Der var også været fest og tilskuere den gang, jeg spillede der. Men i og med at Barcelona har skabt de resultater, de har, tiltrækker det nok flere tilskuere, siger den tidligere danske landsholdsspiller.

Fodbold er noget særligt i Spanien

Barcelona har været altdominerende de seneste år, men tilskuerrekorden kan ikke alene tilskrives resultaterne.

Fodboldkulturen i Spanien – og i særdeleshed Barcelona er nemlig noget helt særligt, fortæller Line Røddik Hansen.

- Der har været mange tilskuere i Frankrig og Sverige, hvor jeg også spillede. Men det er klart, at fodbold er noget helt specielt i Spanien og i Barcelona, hvor der er en sindssygt lang historie, siger hun.

  • Efter 5-1-sejren og tilskuerrekorden havde Barcelona-spillerne en fest. (Foto: lluis Gene © Ritzau Scanpix)
  • 91.648. Ny tilskuerrekord. (Foto: lluis Gene © Ritzau Scanpix)
  • Holdet blev på banen et stykke tid efter slutfløjt for at fejre med tilskuerne. (Foto: ALBERT GEA © Ritzau Scanpix)
  • De mange fremmødte tilskuere fik også mulighed for at få autografer efter kampen. (Foto: lluis Gene © Ritzau Scanpix)
1 / 4

Samtidig peger den tidligere landsholdsspiller på, at kvindefodbold rundt omkring i Europa har været gennem en rivende udvikling de seneste år.

- Jeg sad og så kampen i går, og for nogle år siden havde jeg ikke mulighed for det. Man har givet det en platform, hvor det kan blive set. Hvis man ikke kan læse om det, eller hvis det bliver filmet med det, håndholdt kamera og ligner amatørfodbold, vil man heller ikke se herrefodbold. Det tror jeg betyder meget, siger hun.

I den anden semifinale møder franske Paris Saint-Germaint rivalerne fra Olympique Lyon søndag. Begge returopgør spilles den 30. marts.