Andreas Christensen og Chelsea slår Atletico efter fransk drømmemål

Andreas Christensen spillede en stor kamp, da han og Chelsea vandt 1-0 ude over Atletico Madrid.

Olivier Giroud stod for kampens højdepunkt med en saksesparksscoring mod Atletico Madrid tirsdag aften. (Foto: OCTAV GANEA © Scanpix)

Et pragtmål af Olivier Giroud sørgede for, at Chelsea nu er favorit til en plads i kvartfinalen i Champions League.

Den franske veteranangriber afgjorde 20 minutter før tid en tæt duel mod Atlético Madrid med et spektakulært saksespark. Det giver Chelsea en 1-0-føring med til returmødet 17. marts.

Her må Atlético Madrid formentlig droppe noget af den forsigtighed, der prægede holdet tirsdag aften, og som gav Andreas Christensen og kollegerne i Chelseas forsvar en rolig arbejdsdag.

Andreas Christensen (tv) spillede en glimrende kamp for Chelsea. (Foto: Daniel Mihailescu © Scanpix)

I vanlig europæisk stil tog hjemmeholdet nemlig ingen chancer og var hovedårsagen til, at kampen næppe vil blive husket for andet end Girouds scoring.

Luis Suárez fik lov at passe sig selv i front, mens resten af det spanske hold forsøgte at gøre det svært for Chelsea at spille sig igennem.

Det gav et temmelig ensidigt kampbillede: Chelsea angreb uden den store fantasi, Atlético forsvarede sig kløgtigt, og antallet af målchancer blev holdt på et absolut minimum.

Girouds pragtmål

Det kom derfor som noget af en overraskelse, da Giroud pludselig kastede sig i vandret positur og sparkede en løs bold ind bag Jan Oblak i Atlético-målet.

Franskmanden var i tydelig offsideposition, men efter et par minutters videogennemsyn blev det fastslået, at afleveringen kom fra en spansk fod, og målet blev anerkendt.

Dermed gik Atlético-træner Diego Simeones plan i vasken. Inden scoringen havde spanierne ellers kampen nogenlunde under kontrol.

Chelsea kom ikke frem til mange afslutninger, og det var faktisk Atlético, der havde været farligst.

På et af holdets sporadiske angreb fik Thomas Lemar efter et kvarters spil lige akkurat ikke nok træf på Suárez' tværaflevering.

Meget mere havde Atléticos offensiv ikke at byde på, og nu venter der spanierne en meget svær opgave i returkampen.

Bayern smadrede Lazio

Samtidig tog Bayern München et kæmpe skridt mod kvartfinalerne i Champions League.

Turneringens forsvarende mesterhold vandt tirsdag sin første ottendedelsfinale på udebane over Lazio med 4-1.

Italienerne startede selv nedturen ved nærmest at forære Robert Lewandowski et mål, før teenageren Jamal Musiala fordoblede føringen. Lige før pausen scorede Leroy Sané, før han fremprovokerede et selvmål kort inde i anden halvleg. Joaquin Correa reducerede for Lazio.

Med det suveræne udgangspunkt skal meget gå galt for den sydtyske storklub, hvis der skal komme spænding i returopgøret 17. marts.

Robert Lewandowski scorede kampens første mål i Bayern Münchens 4-1-sejr over Lazio. (Foto: ALBERTO PIZZOLI © Scanpix)

Siden Bayern München 11. februar vandt VM for klubhold, har storklubben lidt to skuffende pointtab i Bundesligaen mod Bielefeld og Frankfurt og er blevet ramt af skader og coronasmitte.

Tirsdag var der dog ingen tegn på bekymringer hos klubbens spillere.

Bayern forsøgte at tage teten med et aggressivt pres, og det gav hurtigt bonus.

I hvert fald blev hjemmeholdets Mateo Mussachio så stresset, at han i det niende minut spillede Robert Lewandowski fri. Polakken sagde tak for gaven, da han med største selvfølgelighed bragte Bayern i front.

Teenage-scoring og Bayern i kontrol

Midtvejs i halvlegen stod der så en teenager bag den næste lussing til Lazio. 17-årige Jamal Musiala gjorde det til 2-0 med et hårdt, fladt skud fra kanten af feltet. Det var englænderens første mål i Champions League.

I bestræbelserne på at vende det håbløse udgangspunkt blev 0-1-skurken Musacchio flået ud efter en halv time, men hvad der kunne ligne et systemskifte havde ikke den store effekt.

Godt nok blomstrede Lazio op kortvarigt, men inden pausen var Bayerns føring udbygget med yderligere et mål, da Leroy Sané fulgte op på riposten efter Kingsley Comans fornemme forarbejde og skudforsøg.

Kort efter pausen scorede Bayern München så igen. Sané løb dybt og snød sin oppasser, før Francesco Acerbi lavede selvmål på Sanés flade indlæg.

Et par minutter senere reducerede Joaquin Correa med en flot scoring, hvor han drev bolden forbi flere Bayern-spillere, før han sendte den køligt ind bag Neuer.

Lazio havde flere gode forsøg til at pynte yderligere på resultatet, men kunne samtidig også være blevet straffet i den anden ende af et offensivt indstillet Bayern-hold.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter