Arsenal-triumf med Bendtner-hattrick

Nicklas Bendtner scorede hattrick for Arsenal i den engelske fodboldklubs 5-0-sejr over Porto i Champions League, hvor briterne nu er i kvartfinalen.

Nicklas Bendtner havde god grund til at fejre sin scoring. (Foto: Jose Manuel Ribeiro)

Arsenal er klar til Champions League-kvartfinalen, og det kan London-klubben i den grad takke Nicklas Bendtner for.

Den danske angriber scorede tirsdag aften hattrick mod Porto i tirsdagens returopgør, som Arsenal hjemme vandt 5-0.

Samlet går Arsenal videre fra 1/8-finalen med 6-2 efter et 1-2-nederlag i den første kamp. Et nyt nederlag var briterne ikke i nærheden af i returkampen, hvor den til tider udskældte Bendtner med sine mål fik vist sit værd.

Dominerende fra start

Arsenal-spillerne kan være ekstra stolte over triumfen, fordi englænderne til kampen måtte undvære klubbens vigtigste spiller - anføreren Cesc Fabregas. Han er ikke blot omdrejningspunktet på midtbanen, men også topscorer for Arsenal i denne sæson.

Alligevel var værterne altdominerende fra kampens begyndelse. Angrebene kom nærmest uafbrudt, og Porto forsvarede sig desperat, mens de forsøgte at udnytte Arsenals meget offensivt anlagte spil ved at slå kontra. Missionen for portugiserne fejlede.

Bendtners 1-0-scoring i det 10. minut var derfor ganske fortjent. Danskeren kom først hen til en løs bold i straffesparkfeltet og fik bragt hjemmeholdet foran.

Angrebsmakker Andrei Arshavin leverede det flotte forarbejde ved 2-0-målet midtvejs i første halvleg. Bendtner skulle blot skubbe bolden roligt i mål, og det gjorde han.

Inden pausen var Bendtner tæt på et vaskeægte hattrick, men den meget beskæftigede Helton reddede forsøget, og udeholdet kunne takke sin brasilianske målmand for, at Arsenal kun førte 2-0 ved pausen.

Slukkede med straffe

Porto og i særdeleshed angriberen Radamel Falcao var i modsætning til de første 45 minutter noget mere offensive efter pausen, men med lidt under en halv time igen lukkede Arsenal kampen med to hurtige mål.

Først tryllede Samir Nasri, og franskmandens glæde ved 3-0-målet, hvor han ene mand driblede sig forbi tre Porto-spillere og sendte bolden flot i mål, var til at forstå.

Indskiftede Emmanuel Eboué lukkede endegyldigt opgøret med 4-0-målet, hvor Arshavin igen havde næstsidste berøring på bolden.

I kampens sidste sekunder fik Arsenal et straffespark, og så var det ganske oplagt, at Bendtner skulle have chancen for sit hattrick. Danskeren udnyttede chancen, og med sine tre mål er Bendtner nu noteret for i alt fire mål i denne sæsons Champions League.   

Facebook
Twitter