Barcelona er Champions League-mestre

Barcelona vandt Champions League-trofæet for tredje gang i klubbens historie, da spanierne slog Manchester United 2-0 i Rom.

Barcelona vandt Champions League-trofæet for tredje gang i klubbens historie, da spanierne slog Manchester United 2-0 i Rom.Scoringer af Samuel Eto'o og Lionel Messi ødelagde United-spillernes drøm om at vinde Champions League for andet år i træk. Spanierne var bedst, og bortset fra i kampens første 10 minutter, var der ingen tvivl om, hvem der skulle vinde klubfodboldens fornemste titel.- I al retfærdighed må jeg konstatere, at vi blev slået af et bedre hold. Vi spillede ikke op til vores bedste. Når man giver dem bolden, så kan de holde på den hele aftenen, konstaterede United-manager Alex Ferguson efter kampen.Hans kollega i Barcelona, Pep Guardiola, blev den tredjeyngste træner i historien, der vinder mesterholdenes turnering, som i 1992 blev omdøbt til Champions League.- Hvis du vil have bolden og er villig til at tage nogle chancer, så har du større chancer for at vinde. Vi var aldrig kujoner på banen. Vi har arbejdet mange, mange timer i løbet af sæsonen, og det her er vores belønning, sagde Guardiola efter kampen.United kom bedst fra start i Rom. Efter to minutter sparkede Cristiano Ronaldo direkte på frispark, og Barcelona-målmand Victor Valdez kunne ikke holde bolden. Uniteds sydkoreanske midtbanebi Park-Ji-Sung kom lige akkurat for sent til returbolden, og den endte i hjørnespark.Inden der var gået 10 minutter havde Cristiano Ronaldo haft yderligere to gyldne forsøg. Begge gange sparkede han bolden tæt forbi den ene stolpe.

Samuel Eto'o fejrer sin scoring med Andres Iniesta (Foto: Max Rossi © Scanpix)

Guardiolas store triumfOg stik imod al logik, kom FC Barcelona foran i kampens 11. minut. Samuel Eto'o fik bolden i straffesparksfeltet, tog et enkelt træk og prikkede bolden med tåen forbi Edwin van der Sar i Manchester Uniteds mål. Eto'o blev den første spiller, som scorede i to Champions League-finaler, og stemningen skiftede fuldstændigt blandt de 75.000 tilskuere i Rom.Med den scoring kunne Barcelona-træner Josep Guardiola så småt gøre klar til sin tredje store hæder i sin debutsæson som træner på højt plan. Han gjorde katalanerne til spanske mestre og spanske pokalvindere, og nu måske også til Champions League-vindere. Den unge træner havde rykket Lionel Messi ind som en slags centerforward, og det skulle vise sig at være en god idé, for han holdt flere modstandere beskæftiget.MediaLinks: Se indslag fra Update Kombinerede så englene sangKampen skiftede også karaktér efterhånden som halvlegen skred frem. Barcelonaspil-lerne begyndte at køre bolden rundt i små kombinationer, og Uniteds spillere lignede stillestående træningskegler i perioder.  Katalanerne virkede nærmest ligeglade med, hvor på banen de spillede besnærende kombinationer - selv foran eget mål turde de spille sig ud af problemerne.Sådan fortsatte billedet fra anden halvlegs start. Tre minutter inde i anden halvleg, trak Thierry Henry til baglinjen, tog et par driblinger, men måtte tæt under mål se sig stoppet af Edwin van der Sar i United-målet.Bare et par minutter senere brændte det igen på hos Uniteds hollandske målmand. Xavi sparkede frispark fra et punkt lige uden for feltet. Han sparkede lige gennem frisparksmuren og ramte foden af stolpen.Manchester United-spillerne begyndte at spille mere fysisk, og vandt lidt mere af spillet. Alligevel var det igen en genialitet af FC Barcelona, som gav fodboldfans noget at hygge sig over.Xavis sublime aflevering landede lige i hovedet på Lionel Messi som hovedstødte bolden ind til sit niende mål i 12 Champions League-kampe i sæsonen.Derefter var der kun tilbage at køre sejren i hus. Manchester United havde en af de dage, hvor tingene ikke rigtigt lykkedes, og havde intet modtræk overfor de hurtige og taktisk stærke spaniere.På tribunerne blev de britiske fans mere og mere modløse, mens de katalanske festede som de har gjort så mange gange på det seneste.

Samuel Eto'o fejrer sin scoring med Andres Iniesta (Foto: Scanpix © Scanpix)
Facebook
Twitter