Barcelona-præsident frygter rige engelske klubber

FC Barcelonas præsident er bekymret for, om Premier League-klubberne bliver for stærke med ny tv-aftale.

FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu (t.h.) frygter de rige engelske klubber. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Fra næste sæson skal de 20 engelske fodboldklubber i Premier League dele det meste af 49 milliarder kroner fra en treårig tv-aftale.

Det bekymrer FC Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu.

I forbindelse med, at Arsenal og FC Barcelona mødes i Champions League tirsdag, siger han i et interview med den engelske tv-station BBC, at Premier League-klubberne bliver særdeles vanskelige rivaler i kampen om gode spillere.

- Premier League-klubberne vil få en helt utrolig økonomisk situation (...), og vi er bekymrede, siger han.

- Premier League har den bedste konkurrence. Ligaen trækker mest interesse fra fans og skaber de bedste indtægter.

- De gør det godt i ligaen og det, at mange hold er med i kampen om mesterskabet, giver meget interesse fra alle sider, fortsætter Barcelona-præsidenten.

Leicester-eventyr kunne ikke ske i Spanien

Ifølge ham kunne et hold som Leicester aldrig blive tophold i Spanien, hvor økonomien er anderledes, og FC Barcelona og Real Madrid deler næsten halvdelen af ligaens tv-indtægter imellem sig.

Josep Maria Bartomeu er naturligt nok bekymret for, at de engelske klubber vil tilbyde spillere så mange penge, at de trækker alle de bedste til England.

- Vi er nødt til at gøre vores bedste for at styrke vores egen økonomi, så vores talenter ønsker at blive hos os. Det er derfor, at jeg er så bekymret. Vi ønsker at beholde vores spillere hjemme, siger han.

Ifølge præsidenten bliver spillere i Barcelona på grund af andre ting end økonomien. De er der på grund af god fodbold og fansenes engagement.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve