Bayern-sejr skaber overskrifter: 'Kongerne af Europa'

Bayerns Münchens Champions League-sejr afføder reaktioner verden over. Se et udpluk her.

Bayern München-målmanden Manuel Neuer får særlig ros i diverse internationale medier. (Foto: © Pool Uefa via Bestimage, (c) Ritzau Scanpix)

Bayern München vandt søndag Champions League for sjette gang i fodboldklubbens historie. Det skete efter en 1-0-sejr i finalen over franske Paris Saint-Germain.

Her er et udpluk af reaktionerne fra rundt om i verden, der kom efter kampen.

34-årige Manuel Neuer løfter Champions League-pokalen efter 1-0-sejren. (Foto: © Matthew Childs, Scanpix)

De tyske aviser havde selvsagt store roser til Bayern München, der som det første hold i Champions League-historien kunne sætte punktum for en perfekt sæson ved at vinde samtlige kampe på vej mod finalen.

Bild Zeitung hylder sydtyskerne som "Kongerne af Europa".

Den tyske avis Spiegel tilskriver sejren målscorer Kingsley Coman, der tidligere har spillet for finaledebutanterne fra Paris.

Den tidligere fodboldspiller på det engelske landshold og nuværende fodboldekspert hos BBC Sport, Gary Lineker, opridsede ligeledes fodbold som et simpelt spil efter opgøret, hvor "the Germans" (tyskerne) endte med at vinde over "the Germains" (Paris Saint-Germain).

En modifikation på et af de mest velkendte citater i fodboldverdenen, som Gary Lineker selv fremsagde om det tyske landshold efter, at England var røget ud i semifinalen til netop tyskerne ved VM i 1990: "Fodbold er et simpelt spil: 22 mænd jagter en bold i 90 minutter og til sidst vinder Tyskland."

Den franske præsident Emmanuel Macron ønskede ligeledes den tyske klub tillykke med klubbens sejr, men understregede også, at det snart ville blive fransk fodbolds tur til at opleve sejrens sødme.

Ros til Neuer

Fodbold er en holdsport, og over hele verden har der lydt roser til Bayerns kollektiv. Men især én spiller har fået pæne ord med på vejen efter sæsonen og ikke mindst finalen, hvor hans præstation var med til at sikre trofæet med de store ører.

Den franske avis L’equipe roser Neuer, men har ikke meget tilovers for Neymars præstation. (Foto: © Manu Fernandez, Scanpix)

Den tyske målmand Manuel Neuer var suveræn i aftenens finale. Så suveræn, at danske Peter Schmeichel ifølge tyske Sportbild havde store roser til ham efter kampen.

- Uden Neuer, havde Bayern ikke vundet. I aften var han utrolig. Med enhver målmand, der ikke havde spillet så godt, havde Bayern ikke vundet turneringen, sagde Peter Schmeichel i forbindelse med hans tjans som ekspert på amerikansk tv.

Også den franske avis L’equipe var anerkendende overfor Neuers præstation i finalen. I deres karakterbog har Neuer fået ni, mens parisernes største stjerne, brasilianske Neymar, kun scorer tre.

Manuel Neuer er en sikker sidste skanse for Bayern München. Men i mange år var det en anden tysk målmand, der stod mellem stængerne. Oliver Kahn spillede for sydtyskerne i 15 sæsoner, og da han var til stede på stadion i går aftes, poserede han med blandt andre David Alaba og pokalen.

Der var tomme tribuner til finalen på Estádio da Luz i Lissabon. (Foto: © Matthew Childs, Scanpix)

Bayerns triumf vil blive husket for coronarestriktioner, tomme tribuner og Final 8-stævne

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul havde også rosende ord om det tyske mandskab og om finalen som helhed.

- Jeg synes, det blev en god finale både spillemæssigt og med en vinder, der kan være tilfreds med sig selv. Bayern München har spillet en meget flot Champions League-sæson, hvor de har været helt suveræne, siger han og fortsætter:

- Men når vi om ti eller 15 år kigger tilbage i historiebøgerne på Champion Leagues vindere, vil sæsonen og Bayerns triumf blive husket for coronarestriktioner, tomme tribunerstadion i Lissabon og det her Final 8-stævne, der har været her til sidst i turneringen. Vi kommer ikke uden om, at det er det, der vil fylde i historien.

- Det vigtigste for fodbold og Champions League var, at kampene blev spillet. Tv-mæssigt har det i virkeligheden været en succes med det her format, hvor alle kampe blev vist og ingen tilskuere måtte være på stadion, uddyber Andreas Kraul.