Brasiliansk scoring skaber eufori i Hjørring

Fortuna Hjørring er videre i Champions League efter 3-1 over spanske Athletic Bilbao. Afgørelsen faldt i det sidste minut af den forlængede spilletid.

Det holdt hårdt for Fortuna Hjørring, men det lykkedes alligevel til sidst for det nordjyske hold at spille sig videre i Champions League.

Returkampen i 1/16-finalen i Champions League mod spanske Athletic Bilbao sluttede 2-1 og gik derfor i forlænget spilletid.

Kampen fandt sin afgørelse i det 119. minut, da Fortuna Hjørrings brasilianer Tamires scorede til slutresultatet 3-1.

Dermed går det danske mandskab videre med samlet 4-3.

Efter et snævert nederlag i den første kamp i Baskerlandet i Spanien skulle de forsvarende danske pokalmestre ud og score mindst et mål.

Serberen Nevena Damjanovic bragte hjemmeholdet foran efter 49 minutter, da hun sendte et frispark i mål bag en chanceløs Ainhoa Tirapu i Athletics mål.

Scoring i sidste minut

Målet bragte Fortuna Hjørring i kontrol med kampen, men selvom gæsterne virkede en smule modløse, slog de pludselig til med et forrygende opspil, som Erika Vazquez afsluttede ved at sende bolden i en blød bue over en sprællende Maria Christensen i målet.

Camilla Larsen bragte balance i det samlede regnskab og sørgede for forlænget spilletid i det 86. minut efter et klumpspil i feltet.

De to mandskaber havde hver 15 minutter af forlængelsen, hvor de var dominerende. Spanierne fik ikke udnyttet deres overtag, og det lignede heller ikke, at det skulle lykkes for Fortuna Hjørring, før Tamires altså i det 119. minut fik sparket det afgørende mål ind.

Dermed blev der sat punktum for en fornem dansk fodboldaften i Champions League, hvor også Brøndbys kvinder spillede sig videre til 1/8-finalerne efter 2-2 hjemme mod østrigske St. Pölten.