Brøndby vil underholde mod Juventus: ’Vi kan ikke finde ud af at parkere bussen’

I Brøndby er håbet at få sat tilskuerrekord til en kvindekamp, når Juventus i aften gæster Brøndby Stadion i Champions League.

Brøndby-træner Per Nielsen håber på mange tilskuere til onsdagens kamp mod Juventus. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Lad os lige få etableret, hvad det vil sige at ’parkere bussen’. Og bare rolig, det kræver ikke det store kørekort at forstå konceptet, der de sidste ti år er blevet et af de mest brugte udtryk i fodboldlingo.

Udtrykket bruges om fodboldhold, der har et ekstremt defensivt udgangspunkt. Alle 11 mand står nede omkring eget felt i en kompakt enhed, her af busreferencen, mens modstanderne får lov at have bolden forholdsvis ugeneret.

I nyere tid tjener portugisiske José Mourinho som bedste eksempel på en træner, der bruger den parkerede bus som middel til at pacificere mandskaber, der i særlig grad excellerer i dynamisk og offensiv fodbold. Han gjorde det med Chelsea mod Barcelona, og han gjorde det igen med Inter mod catalonierne.

Men det kræver spillere af en særlig karakter og taktisk forståelse, hvis bussen ikke skal punktere. Og Brøndbys kvindehold er med træner Per Nielsens egne ord ikke et af de mandskaber, som kan forløse den defensive stil til perfektion. I stedet kan de spille frem af banen. Og det vil de så gøre i aften, når Juventus gæster Brøndby Stadion i Champions League.

- Selvom vi har et godt resultat, så har vi slet ikke holdet til at stille os ned og ’parkere bussen’. Så vi har stadig stor fokus på at spille god fodbold, siger Brøndby-træner Per Nielsen.

Håber på mange tilskuere

Brøndby-kvinderne har ellers et udgangspunkt fra den første kamp, som ville få mange andre klubber til at stille sig ned dybt på banen og lade modstanderne have initiativet.

I sidste uge kom danskerne fra Torino, hvor Juventus hører hjemme, med et resultat på 2-2. Brøndby kan derfor nøjes med at spille 0-0 eller 1-1 og stadig gå videre.

Men midtbanespilleren Julie Tavlo er helt på linje med sin træner og fortæller, at Brøndby går på banen med et mål om at spille offensiv fodbold:

- Jeg forventer, at vi tør spille fodbold og holde i bolden. Det bliver vigtigt. Vi har et godt resultat dernede fra, men vi skal stadig turde spille fodbold og angribe, selvom det egentlig er dem, der skal jagte et resultat, siger hun.

Kampen spilles i 1/16-finalen i mesterholdenes turnering, Champions League, og i Brøndby håber de, at kampens vigtighed og ikke mindst modstanderens resonans hos fans af herrefodbold vil lokke rekordmange tilskuere på stadion.

- For pigernes skyld håber vi, at der kommer 6-7.000, som kan skabe en god stemning – det vil være en kæmpe oplevelse for pigerne at spille foran så mange mennesker, siger Per Nielsen og bliver suppleret af Nicoline Sørensen:

- Det bliver sindssygt spændende. Det er en kamp den største scene, og så er det mod Juventus, det er kæmpestort.

- Vi møder et af de bedste hold, og det kan vi forhåbentlig se på tribunen, hvor der kommer mange flere mennesker.

Brøndbys spiller mod Juventus kl. 18, og kampen kan følges i LIGA på P3.

Også danske Fortuna Hjørring spiller 1/16-finale i Champions League. Nordjyderne møder Fiorentina, som vandt den første kamp 2-0. Den kamp kan ligeledes følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter