Chelsea appellerer Fifas transferkarantæne

Chelsea er ikke enig i Fifas beslutning om at tildele London-klubben karantæne i to transfervinduer.

Gonzalo Higuain kom til Chelsea i januar på en lejeaftale med Juventus og er den seneste tilkomne spiller til Chelsea-truppen. Han forlader klubben igen til sommer, og som situationen er nu, kan Chelsea ikke hente forstærkning til truppen igen før sommeren 2020. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Står det til Chelsea, bliver klubbens karantæne i to transfervinduer ikke til noget.

Premier League-klubben har appelleret Det Internationale Fodboldforbund, Fifas, afgørelse, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Chelsea havde på forhånd varslet, at karantænen ville blive anket, men nu bekræfter Fifa, at forbundet officielt har modtaget anken.

Karantænen er givet, fordi Chelsea angiveligt har brudt reglerne om indgåelse af kontrakter med spillere under 18 år.

Chelsea har i 29 tilfælde brudt reglerne for køb og registrering af spillere under 18 år ifølge Fifa.

Ud over karantænen har Chelsea også modtaget en bøde på små fire millioner kroner og har fået 90 dage til at bringe forholdene i orden.

Det er endnu ikke meldt ud, om karantænen gælder, mens ankesagen bliver behandlet.

Tidligere har andre klubber anket lignende straffe, hvilket har trukket sagerne ud, så man kunne nå at købe spillere i det kommende transfervindue, mens anken blev behandlet.

Klubber som Real Madrid og FC Barcelona har de seneste år taget sager om transferkarantæner for brud på de samme regler hele vejen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Står Chelseas karantæne fast i sin nuværende form, må klubben ikke købe spillere før sommeren 2020.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter