Christian Eriksen: 'Det bliver et eventyr at møde Ajax i semifinalen'

Tottenham og Christian Eriksen skal nu op imod Ajax i semifinalen, som danskeren kender rigtig godt.

Christian Eriksen er klar til semifinalen i Champions League mod sin gamle klub Ajax. (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)

Efter en af de mest underholdende kampe i denne Champions League-sæson med syv mål, så er Tottenham og danske Christian Eriksen klar til semifinalen. Opgøret endte godt nok 4-3 til Manchester City, men London-holdet gik videre på udebanemål.

Det var dog nær gået helt galt for Christian Eriksen i de døende minutter. Danskeren modtog bolden på midten af banen, og en halvskidt aflevering senere, så havde Manchester City pludselig sparket bolden i mål.

Men videodommeren kunne efterfølgende se, at der var offside på målet, og det blev derfor annulleret. Eriksen tog en dyb indånding, og han vidste godt, at han slap for et grimt minde.

- Jeg tror, at jeg er en af de mest heldige fyre på banen. Jeg troede, at der var mål. Så vælger de at underkende mål. Jeg er heldig at være på den gode side, forklarer danskeren i Champions League-sendingen på TV3plus.

Men selve kampen var mindeværdig. Først kom Manchester City foran, så scorede Tottenham to gange, så scorede Manchester City tre gange, og så scorede Tottenham det afgørende mål.

- Det var en vanvittig kamp med mål, mål, mål. Det føltes som en rutsjebane. Vi scorede på vores chancer, og de scorede på deres. Det var sikkert virkelig sjovt at se kampen, men det var en meget mærkelig kamp at spille, siger han.

Danmark er nu sikker på at have mindst en spiller i Champions League-finalen. I semifinalen står Eriksen og Tottenham nemlig over for danskerholdet Ajax, der har Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen på holdet.

Og så er det holdet, hvor Christian Eriksen fik sit internationale gennembrud og spillede for fra 2008 til 2013, inden han skiftede til Tottenham. Det er noget, han har tænkt over.

- Efter i dag skal vi tage en dyb indånding. Det er et eventyr at spille mod Ajax i semifinalen. Det bliver sjovt at komme tilbage til Amsterdam Arena, lyder det fra Christian Eriksen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter