CL-sejr og tilskuerrekord i Brøndby: 'Noget man drømmer om'

Brøndbys kvinder var imponerede over tilskuerrekorden på Brøndby Stadion i sejren over Juventus i Champions League.

Spillerne jubler efter sejren over Juventus på Brøndby Stadion. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Der var fest på Brøndby Stadion onsdag aften.

Brøndbys kvinder slog Juventus ud af Champions League med samlet 3-2 og er nu i ottendedelsfinalen, og samtidig blev der sat dansk tilskuerrekord for en klubkamp mellem to kvindehold med 8531 tilskuere.

Derfor var det da også en lykkelig Brøndby-træner, Per Nielsen, som DR mødte efter kampen.

- Jeg er meget, meget tilfreds med kampen og er meget stolt af pigerne. Det var en toppræstation, men spillemæssigt var vi lidt svingende. I perioder gjorde vi det godt, i andre perioder blev vi pressede, men vi er jo videre, så vi er supertilfredse, siger Per Nielsen.

De mange tilskuere gjorde, at Brøndby-spillerne løb på banen med en vis nervøsitet.

- De første 20 minutter var vi ikke tilstede og måtte fighte os ind i det. Det virkede, som om pigerne var nervøse, hvilket er klart, for der er ikke mange af dem, der er vant til at spille for så mange tilskuere og i en så fantastisk kulisse, så de skulle lige ryste nerverne af sig, siger Per Nielsen.

Den flotte kulisse var også samtaleemnet hos de glade Brøndby-spillere efter triumfen.

- Det var helt fantastisk, det er noget, man drømmer om, siger Nicoline Sørensen, der scorede kampens enlige mål på Brøndby Stadion.

- Jeg ville ønske, at vi noget oftere kunne danne en ramme på denne måde, for hvor er det fedt at spille foran så mange. Så jeg håber, at tilskuerne efter denne oplevelse også vil komme til vores ligakampe, for det betyder så meget for os, siger Sørensen.

'Vi kan nå langt'

Nu er der i det mindste én Champions League-kampe mere i Brøndby, og som måske kan samle endnu flere tilskuere end onsdag aften. Og måske venter der endnu flere CL-kampe, for spillerne vil gerne endnu længere end til ottendedelsfinalen.

- Jeg tror godt, vi kan komme videre fra ottendedelsfinalen. Vi spiller godt mod et klassehold som Juventus, som er fuldtidsprofessionelle, så jeg tror, vi kan nå rigtigt langt, siger Nicoline Sørensen, mens Nanna Christiansen glæder sig over flere CL-kampe.

- Det betyder meget for os at spille disse kampe, siger Nanna Christiansen og fortsætter:

- Der er meget udvikling i at spille Champions League. Det er her, vi måler os mod de bedste, og det er her, vi skal vise, vi kan være med mod de allerbedste. Det viser vi mod Juventus, hvilket er kæmpestort. Jeg er så lykkelig for, at vi kan præstere et så kæmpe resultat, siger hun.

Og selv om kampprogrammet nu bliver endnu hårdere, seks kampe på to en halv uge, så er CL-kampene ifølge cheftræneren en kæmpe gulerod for Brøndby-spillerne.

- Det betyder sindssygt meget stadig at være med i CL. Det er et hårdt program for pigerne, men disse oplevelser gør, at vi får ekstra kræfter, så man glæder sig til kampene. Men for at komme langt i CL kræver det lodtrækningsheld, så nu må vi se.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk