Dansk træner sender Rosenborg ud i CL-mørket

​Apoel FC er klar til playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League efter sejr over Rosenborg.

Thomas Christiansen har været forbi klubber som Herfølge og FC Barcelona i den aktive karriere. Nu træner i Cypern. (Foto: Katia Christodoulou © Scanpix)

I opgørets 90. minut var norske Rosenborg klar til playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League.

Her var stillingen 0-0 mellem Apoel FC og Rosenborg i returkampen på Cypern, men i overtiden smed cyprioterne tre våde karklude i ansigterne på nordmændene, da de scorede til 1-0, 2-0 og slutresultatet 3-0.

Sejren betyder, at cyprioterne vinder samlet 4-2, og dermed er sikker på en plads i gruppespillet i Europa League, mens klubben også skal ud i to playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League.

Rosenborg må derimod leve med, at meget smuldrede mellem fingrene til sidst, og at udbyttet blev to playoffkampe om at nå med i Europa Leagues gruppespil.

Rosenborg havde vundet det første opgør i tredje kvalifikationsrunde til Champions League på hjemmebane med 2-1.

I opgøret i Norge for en uge siden scorede den danske angriber Christian Gytkjær Rosenborgs mål til 1-0.

Tirsdag spillede Gytkjær hele kampen, og da landsmanden Mike Jensen i det 87. minut lod sig udskifte, så alt godt ud ved stillingen 0-0.

Vanvittig afslutning

Få sekunder inde i overtiden gik det så galt, da Rosenborgs defensiv svigtede, og Giannis Gianniotas, der er udlejet fra Olympiakos, bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Stadion eksploderede, og nordmændene så ligblege ud.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt. Vi skulle helt klart have gjort det bedre på hjemmebane, men det er små marginaler. Se bare på Anders Konradsens chance. Små marginaler, men sådan er det, siger Mike Jensen ifølge NTB til Viasat 4 efter nederlaget.

Den danske Rosenborg-anfører refererede til en stor chance i anden halvleg, hvor Rosenborgs Anders Konradsen kunne have bragt nordmændene foran.

Kampen bød på ni minutters overtid, og her faldt Rosenborg helt sammen og lukkede yderligere to scoringer ind.

Apoel FC trænes af danskspanieren Thomas Christiansen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter