DIN CL-AFTEN Mens vi venter på Schmeichel og Eriksen

Marco de los Reyes peger på tre ting, der er værd at bide mærke i før aftenens to kampe.

I øjeblikket ligger Kasper Schmeichel sammen med Leicester nummer et i England, mens Christian Eriksens Tottenham er på andenpladsen. De tre bedste engelske klubber i denne sæson kommer direkte med i mesterligaens gruppespil til efteråret.

Champions League-sæsonen 2015/2016 er fremme ved 1/8-finalerne, og i aften spilles de to første returkampe. Og som på alle Champions League-kampdage udpeger jeg tre emner, der især er værd at hæfte sig ved forud for aftenens kampe.

Jeg begynder det nærmeste, man i mesterligaregi kommer på en "stor danskerkamp", nemlig Nicklas Bendtners Wolfsburg mod Lasse Nielsens Gent. Selv om det reelt er lidt slattent.

Marco De Los Reyes

Marco de los Reyes (f. 1969) er uddannet journalist i 1996. Han har tidligere været sportsjournalist på Berlingske Tidende og er nu ansat på DR Sporten, hvor han er redaktør og kommentator. Han har dækket EM og VM i fodbold, flere Champions League-finaler, EM og VM i atletik, OL, samt adskillige andre store sportsbegivenheder.

Se profil
CL-kampe på TV i aften

AS Roma-Real Madrid
Vises direkte på TV3+ klokken 20.45

Wolfsburg-Gent
Vises direkte på TV3 Sport1 klokken 20.45

1. Glæd jer til næste sæson

Det slatne ved aftenens "danskerkamp" er jo, at Nicklas Bendtner i øjeblikket slet ikke spiller hos Wolfsburg. Det gør Lasse Nielsens til gengæld hos Gent, men hans navn er blot ikke så stort. Så han tiltrækker sig ikke den store opmærksomhed, og det gør hans klub - set med danske øjne - bestemt heller ikke.

Udover de to er PSV Eindhovens Simon Poulsen eneste tilbageværende dansker i Champions League. Men på grund af en længere skadespause har han ikke været i aktion siden efteråret.

Christian Eriksen er en af de store profiler hos Tottenham, der fortsat har en chance for at vinde det engelske mesterskab. P.t. er det dog Leicester, der fører Premier League. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Men generelt har danskere spillere i flere sæsoner heller ikke sat de store præg på Champions League. Det ændrer sig formentlig til efteråret, hvor der eksempelvis er udsigt til, at både Kasper Schmeichel og Leicester samt Christian Eriksen og Tottenham er med i gruppespillet.

Jeg glæder mig især til at se, om Christian Eriksen kan løfte sit niveau i kamp mod klubber fra Europas allerøverste hylde.

Min vurdering af aftenens kamp (Wolsburg vandt 3-2 i Gent):
Wolfsburg-sejr: 45 procent. Uafgjort 35 procent. Gent-sejr: 20 procent.
Samlet: 85-15.

2. For 30 år siden var der danske stjerner

Gruppespillet i mesterligaen blev første gang brugt i 1991/1992, hvor Michael Laudrup og FC Barcelona endte med at vinde turneringen. Men allerede der var det gået ned ad bakke, når det handlede om dansk deltagelse i de bedste klubber i Europa.

Michael Laudrup spillede for Juventus fra 1985 til 1989, hvor han skiftede til FC Barcelona. (Foto: MORTEN JUHL)

Hvad det angår, toppede danskerne faktisk midt i 1980erne, og for at tydeliggøre det, nævner jeg herunder de store klubber, der deltog i Europa Cuppen for mesterhold 1985/1986, og som samtidig havde store danske navne på holdet.

I parentes har jeg skrevet spillerens placering i kampen om Ballon d'Or 1985, hvor Michel Platini snuppede førstepladsen.

Juventus: Michael Laudrup (4.)
Hellas Verona: Preben Elkjær (2.)
Anderlecht: Morten Olsen, Per Frimann og Henrik Andersen
Bayern München: Søren Lerby (12.)

Dengang var der tilmed kun et hold fra hvert land, der - udover turneringens forsvarende vinder - måtte deltage.

I 1985/1986 måtte Jan Mølby og Liverpool desuden ikke være med, da England havde fået karantæne fra Europa Cuppen i kølvandet på Heysel-katastrofen, hvor Liverpool-fans medvirkede til, at 39 Juventus-fans døde i forbindelse med finalen i mesterholdenes turnering.

Finalen i 1986 endte dog helt uden dansk deltagelse. Her vandt Steaua Bucurest sensationelt over FC Barcelona efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Francesco Totti under lørdagens kamp mod Fiorentina, hvor han fik et kvarter på banen. (Foto: Filippo MONTEFORTE © Scanpix)

3. Francesco Tottis farvel

AS Roma-ikonet Francesco Totti har i et stykke tid været langt fra en plads i startopstillingen i sin klub, og det har han langt fra været tilfreds med.

Kort om Totti

Debuterede for AS Roma 28. marts 1993
Er den næstmest scorende spiller i Serie A nogensinde. Med 244 mål.
Silvio Piola scorede 274 fra 1929 til 1954.
Blev verdensmester med Italien i 2006
Huskes af mange danskere især for at spytte Christian Poulsen i hovedet under EM 2004.

Francesco Totti er også blevet 39 år, og det har længe været tydeligt, at hans karriere nærmer sig sin afslutning.

Men hvordan siger man farvel på den rigtige måde? Og hvordan behandler en klub sin største spiller i historien?

Det er endnu usikkert, hvornår Francesco Totti stopper sin aktive karriere, men aftenens kamp mod Real Madrid kan meget vel blive hans sidste europæiske kamp for AS Roma.

Min vurdering af aftenens kamp (Real Madrid vandt 2-0 i Rom):
Real-sejr: 50 procent. Uafgjort 30 procent. Roma-sejr: 20 procent.
Samlet: 90-10.

Hvad har du af forventninger til i aften? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve