DIN CL-AFTEN Neymar kan få den vildeste sommer

Marco de los Reyes peger på tre ting, der er værd at bide mærke i før aftenens to kampe.

Neymar kan vinde alt med FC Barcelona igen år. Med det brasilianske landshold har han også mulighed for stor succes.

I aften skal de to sidste kvartfinalister i denne sæsons Champions League findes. Og som på alle Champions League-kampdage udpeger jeg tre emner, der især er værd at hæfte sig ved forud for aftenens kampe.

1. Kampen om Neymar

Henover vinteren har Neymar været forrygende, og han har i høj grad været stærkt medvirkende til, at FC Barcelona er favorit til at vinde Champions League .

Men i næste sæson er det ikke sikkert, at den p.t. 24-årige brasilianer vil have samme styrke henover hele sæsonen. For i værste fald kan det være en meget slidt Neymar, som FC Barcelona står med, når den kommende sæson går i gang.

CL-kampe på TV i aften

FC Barcelona-Arsenal
Vises direkte på TV3+ klokken 20.45

Bayern München-Juventus
Vises direkte på TV3 Sport1

I løbet af sommeren kan det nemlig være, at Neymar både skal deltage ved Copa America Centenario i USA og OL i Brasilien.

Førstnævnte turnering markerer, at det er 100 år siden, at den første udgave af Copa America blev spillet, og ifølge FIFAs regler skal Brasilien have lov til at bruge ham. OL kan Brasilien derimod ikke kræve ham fri til, men landstræner Carlos Dunga har udtalt, at det med hans øjne er vigtigere at have Neymar med her end ved Copa America Centenario.

Neymar selv vil gerne spille begge turneringer, men han må afvente, hvad det brasilianske fodbold-forbund og FC Barcelona bliver enige om.

Mesut Özil lignede i starten af sæsonen en mand, der kunne føre Arsenal til tops i Premier League. Men henover vinteren er det gået helt galt for London-klubben. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

2. Arsenals store nedtur

Før jul var der noget eventyrligt over Arsenals sæson. Efter en dårlig start på Champions League gik London-klubben alligevel videre til 1/8-finalerne. Hjemme i Premier League lå The Gunners længe nummer et. Og anført af en storspillende Mesut Özil var klubben naturligvis også stadig med i FA Cuppen.

Men i år er det gået den forkerte vej på næsten alle område. I aften bliver manager Arsene Wengers tropper næsten helt sikkert sendt ud af FC Barcelona, der vandt den første kamp, i England, med 2-0. I Premier League er Arsenal 11 point efter topholdet Leicester - dog får en kamp mindre - og i weekenden blev det til et overraskende 1-2-nederlag hjemme mod Watford i en FA Cup-kvartfinale.

Nu er Arsenals allervigtigste opgave at slutte i top 4 i Premier League, så holdet igen kan deltage i Champions League i næste sæson. Men Mesut Özil og Co. skal selvfølgelig også tro på, at miraklet kan indtræffe i aften.

Min vurdering af aftenens kamp:
Barca-sejr: 60 procent. Uafgjort 25 procent. Arsenal-sejr: 15 procent.
Samlet: 95-5

3. Juventus på umulig opgave

Skulle denne sæsons kvartfinaler i mesterligaen bestå, at Europas otte bedste hold, ville Juventus naturligvis være et af dem.

Men desværre for Torino-klubben blev den i 1/8-finalerne parret med Bayern München, som jeg vurderer til at være Europas næstbedste hold - efter FC Barcelona - og som med 2-2 i den første match i Italien allerede står med mindst den ene ben i kvartfinalerne.

Juan Cuadrado er i denne sæson udlejet fra Chelsea til Juventus. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)

At Juventus kun har en meget lille chance skyldes naturligvis også, at "Den gamle dame", som klubben populært kaldes må undvære flere profiler, som er skadede. Som eksempelvis Paulo Dybala, Claudio Marchisio og Giorgio Chiellini. Desuden tyder meget på, at holdet også må undvære Mario Mandzukic.

Min vurdering af aftenens kamp:
Bayern-sejr: 60 procent. Uafgjort 25 procent. Juve-sejr: 15 procent.
Samlet: 80-20

Hvad har du af forventninger til i aften? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder!

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve