DIN CL-AFTEN Spansk mur, engelsk fremgang og ny snak om europæisk superliga

Marco de los Reyes peger på tre ting, der er værd at bide mærke i før aftenens to kampe.

Diego Godin er personificeringen af Atletico Madrids solide defensiv, der har gjort holdet til et af Europas aktuelt mest formstærke. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

I sidste uge blev de første fire kvartfinalister i denne sæsons Champions League fundet, og i aften skal der så findes to mere.

Der er dog ikke umiddelbart den store spænding om, hvilke to hold der er tale. Alt tyder i hvert fald på, at det bliver Atletico Madrid og Manchester City, som sikrer sig avancement.

Men som på alle Champions League-kampdage udpeger jeg alligevel tre emner, der især er værd at hæfte sig ved forud for aftenens kampe.

1. Atletico Madrids solide mur

I skyggen af FC Barcelonas dominans og mange mål har Aletico Madrid været inde i en stime, der er helt fantastisk.

CL-kampe på TV i aften

Atletico Madrid-PSV Eindhoven
Vises direkte på TV3+ klokken 20.45

Manchester City-Dynamo Kyiv
Vises direkte på TV3 Sport1 klokken 20.45

De spanske mestre anno 2014 har vundet de seneste fire kampe, har kun lukket et mål ind i seneste seks kampe og har ikke tabt i de seneste otte.

Franske Antoine Griezmann har været forbavsende god i angrebet, men det er defensiven, der er Madrid-holdets helt store styrke, og her er den centrale skikkelse Diego Godin.

Den 30-årige landsholdsspiller fra Uruguay er en af verdens bedste midterforsvarere, og derfor kunne han meget vel være en mand, som en af de store engelske klubber betaler mere end en kvart milliard kroner for til sommer.

Min vurdering af aftenens kamp:
Atletico-sejr: 75 procent. Uafgjort 15 procent. PSV-sejr: 10 procent.
Samlet: 82-18

David Silva fra Manchester City i luftduel med Timm Klose fra Norwich (Foto: Tony O'Brien © Scanpix)

2. Manchester City redder England

Det er naturligvis ikke imponerende, at Premier League kun har udsigt til at have et hold med i mesterligaens kvartfinaler. Men der er trods alt tale om en fremgang sammenlignet med den foregående sæson.

I 2014/2015 havde England tre hold med i 1/8-finalerne, Manchester City, Chelsea og Arsenal, men ingen af dem overlevede den runde.

Det er også de tre hold, der nåede frem til denne sæsons 1/8-finaler. Chelsea er allerede ude efter to nederlag til Paris Saint-Germain, og Arsenal ryger formentlig ud til FC Barcelona, der vandt den første kamp i London med 2-0.

Men så er der altså Manchester City, der vandt den første 1/8-finale ude mod Dynamo Kyiv med 3-1. Dermed er The Sky Blues reelt allerede fremme ved kvartfinalerne med en lille chance for avancement til semifinalerne. Blandt de otte sidste hold er nemlig også Wolfsburg og Benfica, som David Silva og Co. vil være favoritter imod.

Min vurdering af aftenens kamp:
City-sejr: 55 procent. Uafgjort 30 procent. Dynamo-sejr: 15 procent.
Samlet: 95-5

3. Politisk pres

De seneste par uger har der været historier om, at storklubber rundt om i Europa ønsker ændringer i Champions League.

Sidst i februar kom FC Barcelonas præsident Josep Bartomeu eksempelvis med en udmelding om, at de største klubber - hvis de ikke kvalificerer sig til Champions League - burde få et wild card, så de kommer med alligevel.

Manchester United og Marcus Rashford har p.t. ikke udsigt til at spille Champions League i den kommende sæson. (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)

For to uger siden var det så den engelske avis The Sun, der fortalte, at de største engelske klubber deltog ved et møde, hvor emnet var mulighed for at oprette en europæisk superliga. Som alternativ til Champions League.

Og i dag udtaler en talsmand fra FC Barcelona til den spanske avis La Vanguardia, at Barca gerne vil have en europæisk superliga - styret af klubberne selv.

De historier kommer, fordi det politiske spil om mesterligaens fremtid allerede er i gang.

Det handler selvfølgelig om, at de største klubber vil tjene endnu flere penge, og derfor vil de helst spille mod hinanden og ikke mod belgiske Gent, som i denne sæson nåede frem til 1/8-finalerne i Champions League.

Jeg tror dog ikke, at vi de første 10-15 år vil se, at de store klubber vil bryde ud af UEFA og danne deres egen liga. Men som tilfældet har været siden 1990'erne vil snakken om det fortsat blive brugt som en trussel - der skal skaffe dem bedre betingelser - hvilket primært vil sige flere penge.

Hvad har du af forventninger til i aften? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve