DIN SPORTSDAG Game over, Degn og Beha-sønner

Fodboldens Champions League er tilbage.

(Foto: Phil noble © Scanpix)

Efter et par måneder med mere eller mindre trivielle tirdsage og offline onsdage er ventetiden nu forbi. Midtugen er igen blevet noget, vi kan se frem til!

Jovist, vi har da hygget os med at se fyrtårnet Christian Degn fortælle om loft til kip i ’Hammerslag’. Og på en konkurrerende tv-kanal har vi set TV-vært Mikkel Behas uforskammet charmerende sønner surfe rundt i misundelsesværdige omgivelser på den anden side af kloden i programmet ’Kurs mod fjerne kyster’.

Hold Vest har fået scoretricks af Johnny Madsen. Jeg er vild med det! God weekend!! #hammerslag #scoretricks

En video slået op af Christian Degn (@degnamite) den

Men for os, der bærer sportsparasitten i blodet, har der alligevel været en umærkelig kløe de sidste par måneder. For os er det bare ikke nok med hold Øst mod Vest, når man kan få Arsenal mod FC Barcelona.

Vi vel hellere gætte på et Zlatan Ibrahimovic’ næste ugeløn end prisen på en stor 2’er i Aalborg.

Og hvor syret det end virker, at et skvæt limesaft kan tilbedere rå fisk, så er Cavani altså bare mere sexet end ceviche.

Med andre ord: Champions League er tilbage. Game over, Degn og Beha-sønner.

Paris Saint-Germain – Chelsea (fodbold)

3+, kl. 20.45:

De to klubber mødte også hinanden i ottendedelsfinalen i sidste sæson, og ved den lejlighed sendte et Thiago Silva-mål i den forlængede spilletid PSG videre efter reglen om udebanemål.

Meget er sket siden, men i Chelsea er det bestemt ikke for det bedre. Portugiseren Jose Mourinho sidder ikke længere på trænerbænken, efter at han i december blev fyret på bagkant af en miserabel start på sæsonen.

En top fire-placering i Premier League virker mere eller mindre umulig, og skal klubben kvalificere sig til næste sæsons Champions League, skal de gå hele vejen i selvsamme turnering her i foråret. En udfordring, som englænderne også stod over for i 2011/2012, men som den faktisk kom lykkeligt ud af efter en sejr over Bayern München i Champions League-finalen. I ligaen sluttede London-klubben på en 6.-plads.

Legends were born out of fight. #PSGCHE #TheNewClassic

Et billede slået op af Paris Saint-Germain (@psg) den

Ser man mod Paris, dannes konturerne efterhånden af et mandskab, der også i Champions League kan nå langt. Sidste år hed endestationen FC Barcelona i kvartfinalen. Men i år er pariserne endnu mere sammenspillede, og i den hjemlige liga er klubben fuldstændig suveræn – 22 sejre og fire uafgjorte er det blevet til i 26 kampe, og holdet har hele 24 point ned til nummer to.

Styrkeforholdet og formkurven tipper således til Paris’ fordel. Og lægger man dertil, at Chelsea må undvære kaptajn John Terry, der er ude med en skade, til aftenens kamp, er det svært ikke at tilskrive PSG en betydelig favoritværdighed.

Bakken Bears – Horsens IC (basketball)

TV 2 Sport, kl. 18.15:

Et par timer før Champions League-fodbolden ruller igen, kan man dog nyde et sandt topbrag i basketligaen.

Her mødes Aarhus-klubben Bakken Bears med Horsens IC. Det er kamp nummer 1500 i Bakkens historie, og så er da endda en gentagelse af sidste sæsons DM-finale.

Ved den lejlighed vandt Horsens og kan altså i denne sæson kalde sig danske mestre. Et mesterskab, som de komfortabelt er på vej til at gentage – de ligger i hvert fald til at vinde grundspillet ganske suverænt og har otte point ned til netop Bakken på ligaens andenplads.

Men der er altså tale om DM revanche-kamp. Allerede for en måned siden fik Bakken dog hævn, dog ikke i ligaen, men i pokalturneringen. Her vandt Bakken 83-66 i pokalfinalen.

FC Midtjylland – København Håndbold (håndbold)

TV 2 Sport, kl. 20.30:

- Vi har haft en lidt træls periode, siger Trine Østergaard fra FC Midtjylland i optakten til kampen mod København håndbold.

Her dækker ’træls’ senest over et nederlag på otte mål til svenske Sävehof i Champions League.

Og i den hjemlige liga går det ikke meget bedre, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr i holdet seneste fire kampe.

Den skrantende formkurve skal vendes imod København Håndbold, der modsat midtjyderne er inde i en fin periode. Københavnerne har vundet to af de seneste tre kampe, og klubben er ikke længere en del af den deciderede bundstrid.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve