Dortmunds danskere skal lave mirakel mod Eriksen og Tottenham: Her er de største CL-comebacks

Flere danskere skal på en stor opgave i aften, men intet er umuligt. Få overblikket over store comebacks i Champions League herunder.

Thomas Delaney og resten af Dortmund-mandskabet står overfor en svær opgave, når de møder Tottenham tirsdag aften i Champions League. (Foto: Christof Stache © Scanpix)

Thomas Delaney, Jacob Bruun Larsen og resten af Dortmund-mandskabet står overfor en svær opgave, når de møder Tottenham tirsdag aften i en skæbnekamp. I første 1/8-delsfinale i England tabte tyskerne 3-0, og det skal de altså forsøge at hente på eget græs.

En stor mundfuld. Men det er set før, at hold, der nærmest er dømt ude på forhånd, har rejst sig og spillet sig videre i verdens største klubturnering.

1

FC Barcelona – PSG, 2016/17

FC Barcelonas træner Luis Enrique og Sergi Roberto jubler efter sejren over PSG. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

For to sæsoner siden tilføjede FC Barcelona endnu et kapital i bogen om de største comebacks i Champions League-historien. Efter at have tabt første kamp i 16-delsfinalerne til Paris Saint-Germain med 4-0, så det sort ud for spanierne inden returkampen.

Her var spændingen dog intakt lige til det sidste. I det 88. minut var stillingen 3-1 til FC Barcelona, hvilket på ingen måder var nok til at gå videre. Men intet er åbenbart umuligt for catalonierne, og holdet formåede at score tre kasser i slutminutterne og vandt 6-1 hjemme på Camp Nou og gik dermed videre i turneringen.

2

AS Roma – FC Barcelona, 2017/18

AS Roma-spillere i vild ekstase efter returmødet mod FC Barcelona. Her står det klart, at italienerne er videre til semifinalerne. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Efter at have vundet 4-1 på hjemmebane over AS Roma, havde FC Barcelona det ene ben videre i Champions League inden returkampen i Italien. Men AS Roma skabte den helt store overraskelse, da holdet på eget græs vandt 3-0 i returmødet.

For italienerne fik reglen om udebanemål betydning, og pludselig blev deres scoring i første kamp altafgørende. Med otte minutter igen headede Konstantinos Manolas bolden i nettet til 3-0, hvilket fuldendte det sensationelle comeback og sendte AS Roma i semifinalen.

3

Bayern München – Porto, 2014/15

Bayern München stormer i Champions League-semifinalen efter sejr på 6-1 i returopgøret mod FC Porto. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

Med en sejr på 3-1 i første kamp havde portugisiske FC Porto et stort og realistisk håb om at avancere i Champions League. Men til returmødet havde Bayern München-træner Pep Guardiola motiveret sine spillere i sådan en grad, at blot et kvarter inde i returmødet var stillingen 3-1 til tyskerne, og herfra gik det kun en vej.

Da dommeren fløjtede kampen af, var stillingen 6-1 til Bayern München, og så kunne spillerne ellers juble sammen med resten Allianz Arena over at være videre til semifinalerne.

4

Deportivo La Coruña – AC Milan, 2003/04

Deportivo La Coruñas Juan Valeron jubler efter sit mål mod AC Milan tilbage i 2004. (Foto: Victor Fraile © Scanpix)

Spanske Deportivo La Coruña fik noget af en øretæve, da holdet tabte den første kvartfinale 4-1 på udebane til AC Milan. Men håbet var ikke væk. Forud for returopgøret udtalte spaniernes træner, at ”i fodbold sker der ofte mirakler, ting du ikke rationelt forventer,” og her fik han ret.

For Riazor Stadium i Coruna gik fuldstænding amok, da deres hold på magisk vis slog det italienske storhold med 4-0, og som set flere gange før så blev reglen om udebanemål afgørende for spanierne.

Bliver det Delaney og Bruun Larsen eller Eriksen, der skal have sin videre gang i verdens bedste klubturnering? Og skriver Dortmund sig på listen over de største comebacks i Champions League-historien? Det finder vi svar på tirsdag aften.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk