Ekspert er træt af store comebacks i Champions League: Det er mangel på klasse

De store udsving i Champions League irriterer Discoverys fodboldkommentator Morten Bruun.

- Det er noget, som burde ske hvert femte år i stedet for noget, som sker flere gange i samme turnering, siger Morten Bruun. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det store kollaps står i kontrast til den gode historie.

Når et hold på usandsynligvis vender et dårligt udgangspunkt, og alt går op i en højere enhed. Når euforien hos det vindende holds spillere og fans spejles i de, der i samme øjeblik gennemlever nederlagets bitre stund.

Men sublim underholdning er ikke altid det eneste krav til en fodboldkamp, hvis man er neutral tilskuer, som Discoverys fodboldkommentator Morten Bruun.

For én ting er at lade sig rive med af en forrygende fodboldkamp, som Liverpools 4-0 sejr over FC Barcelona tirsdag aften. Noget andet er at føle sig irritereret over de store udsving, som har været kendetegnende for dette års Champions League.

Barcelona-fans efter nederlaget på 0-4 til Liverpool. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Inden Liverpool tirsdag aften vendte et nederlag i første opgør på 0-3 til en sejr på 4-0, har Manchester United, Juventus og Ajax alle leveret lignende resultater i dette års knockout-kampe, og den tendens kalder ikke på lutter begejstring fra Morten Bruun.

- Den lalleglade fodboldtilhængers reaktion på de her kampe er en ubetinget begejstring, og den deler jeg altså ikke. Jeg kan godt lide, når et fodboldhold kan stå imod og forsvare en sikker føring.

- Jeg kan selvfølgelig også blive fascineret af sådan en kamp, men selve tendensen fascinerer mig simpelthen ikke. Jeg synes dybest set, at det er mangel på klasse.

- Det er noget, som burde ske hvert femte år i stedet for noget, som sker flere gange i samme turnering, siger Morten Bruun.

Skete også sidste år

På trods af dette års store comebacks i Champions League, så vil tirsdag aftens resultat nok lyse klarest i de kommende år.

Man skal dog ikke mere end ét år tilbage, før FC Barcelona på samme måde faldt sammen i Champions League. Efter at have vundet 4-1 på hjemmebane i kvartfinalen mod Roma tog catalanerne turen til Rom, og her blev det til et nederlag på 0-3.

Lionel Messi stirrer ud i luften tirsdag aften på Anfield. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

En bekymrende tendens hos verdensstjernerne fra FC Barcelona, siger Morten Bruun.

- Det virker for mig som et tegn på mangel på rygrad, at de er så følsomme. Det virker som om, at FC Barcelonas spillere falder fuldstændig fra hinanden, fordi de kommer bagud 2-0, selvom de stadig har den samlede føring.

- Det er sådan nogle ungdomsresultater. Der ville jeg gerne have, at sådan nogle voksne og professionelle fodboldspillere havde noget mere rygrad. At de er i stand til at være cool og stå imod. Det virker som om, at spillerne er i deres følelsers vold, siger Morten Bruun.

Skal ikke udvikle sig til håndbold

En del af forklaringen på de mange overraskende resultater de seneste år skal måske findes i den offensive tilgang, som flere hold praktiserer, mener Morten Bruun.

Det giver mulighed for større udsving med holdenes offensive satsning, fordi der samtidig spilles med større risiki. Men det er stadig ikke en kvalitet at lukke mål ind, mener Morten Bruun.

Liverpool-træner Jürgen Klopp jubler efter sejren på 4-0 over FC Barcelona. (Foto: Phil noble © Scanpix)

- Jeg synes jo også, at offensiv fodbold generelt er fedt at se på, men det er til en vis grad. Jeg har ikke noget behov for, at sporten skal udvikle sig til noget håndboldlignende - jeg savner nogle hold, der kan sætte en sikker defensiv sammen.

- Det forstyrrer min indre fodboldlogiker, at der kan være så mange resultater, der kan være sådan. Der har været virkelig mange af de her episke comebacks, hvor man kan sige, at det ikke burde kunne lade sig gøre, siger Morten Bruun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter