En tur til Italien blev sidste stop for HB Køge, der misser Champions League

Onsdag aften tabte HB Køge 2-0 til Juventus, og derfor skal de ikke spille Champions League i denne sæson.

Det blev ikke til to gange Champions League-gruppespil i træk for HB Køge. (Foto: © Cristiano Mazzi, Represented by ZUMA Press)

Mere vil have mere.

Det kan være svært at nøjes, når først man har smagt på det søde liv.

Derfor ville HB Køges fodboldkvinder selvfølgelig også gerne kunne prale af, at de ligesom i sidste sæson er med i bowlen, når der på mandag trækkes lod til årets Champions League-gruppespil.

Men de behøver ikke at undersøge flyafgange til Nyon, hvor UEFA har hovedsæde. HB Køge tabte onsdag aften med 2-0, da de besøgte Juventus i anden akt af sidste kvalifikationsrunde.

Ingen arme, ingen småkager. Ingen sejr, ingen Champions League.

For en uge siden spillede de danske mestre 1-1 med det italienske storhold, så der var egentlig et godt grundlag inden onsdagens returkamp. Men der blev ikke fulgt op på det fine resultat, da Sjælland blev byttet ud med Alessandria og temperaturer, der i Danmark allerede synes at være en årstid væk.

Juventus er italienske mestre fra seneste sæson, hvor de vandt Serie A, ligesom de har gjort det ved hver eneste lejlighed siden 2017. Der er landsholdsspillere på hele paletten med dansk islæt af Sofie Junge, der styrede midtbanen fra start.

Efter slutfløjt var hun naturligvis glad for det videre avancement, men sådan var det også nødt til at ende for et hold som Juventus.

- Jeg er lettet. Vi har følt os pressede, for HB Køge leverede en god første kamp, siger Sofie Junge til DR Sporten.

- Det havde været en fiasko, hvis vi ikke var gået i gruppespillet, lige meget hvem vi havde mødt. Men stor cadeau til HB Køge.

Mens Sofie Junge står tilbage med følelsen af, at Juventus nemt kunne have scoret flere mål og dermed sejret større, er HB Køge-spillerne trods det samlede nederlag på 1-3 stolte.

- Vi havde en drøm om at skulle videre til gruppespillet, så selvfølgelig er vi skuffede. Samtidig er jeg enormt stolt over holdet, for vi kæmpede røven ud af bukserne for at kunne få den her drøm til at gå i opfyldelse, siger Emma Færge.

- Det er skuffende, at vi ikke kan få flere europæiske kampe, for det er jo det, vi gerne vil. Vi vil måle os med hold, der har højere niveau. Nu skal vi hjem og vinde alle kampe i den danske liga.

Italiensk klasse

Det begyndte kedeligt. Man fristes til at tro, at nerverne var udenpå den blå og sorte Køge-trikot, men det er ikke så underligt endda alt taget i betragtning.

Kampens første egentlige chance var dårligt nyt for Køge. Islandske Sara Gunnarsdottir var helt fri i feltet, og Juventus-spilleren fik så meget tid til at hoppe op og heade til bolden, at det næsten ville være uhøfligt ikke at score.

Det gjorde hun, og så var det ellers op ad bakke for HB Køge, der kunne tænke tilbage på det første opgør, hvor de var klart det bedste og mest farlige hold på banen, men alligevel kun fik uafgjort.

I første halvleg på italiensk græs var de hverken bedst eller farligst. Bevares, der var enkelte chancer og en afslutning eller tre, men hver af dem blev efterfulgt at italiensk boldbesiddelse og en endnu større chance.

Den danske landsholdsprofil Sofie Junge har spillet for Juventus siden 2019. (Foto: © Marco Canoniero/Shutterstock, Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

En italiensk pauseføring på bare et enkelt mål gav håb til Køge-spillerne. Både forlænget spilletid og sågar den samlede sejr i ordinær tid var indenfor rækkevidde, men det krævede, at de fandt noget, der tydeligt manglede i første halvleg.

Det forsøgte de blandt andet at tage i brug på dødbolde. Et par hjørnespark blev farlige, mens Køge-kvinderne hverken på mod eller hårdt arbejde manglede noget.

Til gengæld var der langt mellem målchancerne, og de danske mestre fik aldrig sparket bolden i nettet.

Det gjorde Juventus også i anden halvleg, da der manglede et kvarters fodbold. Den italienske landsholdsangriber Sofia Cantore sparkede tørt til kuglen, og da den ramte målnettet, var de danske gruppespilsdrømme væk.

HB Køge kommer ikke til at spille mere europæisk fodbold i denne sæson. Det blev ikke til to på stribe. Sådan må det være, når der hverken findes en pendant til mændenes Europa eller nytilkomne Conference League.

Igen i år er de danske mestre begyndt forrygende i Kvindeligaen. De har spillet seks kampe, vundet alle seks og møder på søndag Sundby.