Enriques plan lykkedes: Vi ville lukke kampen tidligt

Barcelona scorede to gange i første halvleg, og dermed var spændingen om den samlede sejr væk i München.

Luis Enriques plan mod Bayern München lykkedes. (Foto: Andreu Dalmau © Scanpix)

Planen lykkedes for Barcelona, selv om det tirsdag aften blev til et 2-3-nederlag på udebane mod Bayern München i Champions League-semifinalen.

Et tidligt mål skulle nemlig dræbe spændingen om den samlede sejr, siger Barcelona-træner Luis Enrique, der havde en 3-0-sejr fra den første semifinale med til München.

Skulle score tidligt

- Vi ønskede at score tidligt og skabe chancer fra begyndelsen af kampen, og det gav os selvtillid. Vi kontrollerede spillet i første halvleg, men begik en masse fejl i anden halvleg.

- Det er en aften, hvor vi er nødt til at være lykkelige. Jeg er glad for spillernes indsats, og de skal lykønskes, siger Luis Enrique til uefa.com.

Ved pausen førte Barcelona med 2-1, hvilket ville tvinge Bayern München til at skulle score fem mål i anden halvleg for at avancere til finalen. Dermed var spændingen reelt ude af kampen, selv om tyskerne scorede to gange og vandt 3-2.

Modstanderen ligegyldigt

Det betyder ikke noget for Luis Enrique, om det bliver ærkerivalerne Real Madrid eller italienske Juventus, som hans hold skal møde i Champions League-finalen i Berlin 6. juni.

- Hvem vi helst vil møde i finalen? Dem, som fortjener det.

- Vi er en sejr fra at vinde hver af de tre turneringer, som vi er med i, siger Luis Enrique med hentydning til Champions League, Primera Division og den spanske pokalturnering.

Barcelonas midtbanespiller Ivan Rakitic roser sin træner, som han mener gjorde en finaleplads mulig.

- Vores træner er meget vigtig for os, det er helt sikkert. Hver træner har forskellige idéer, og det har han også. Jeg vil gerne takke fra hele holdet, for uden ham ville dette være umuligt, siger Ivan Rakitic.

/ritzau/

Facebook
Twitter