Eriksen hjælper Tottenham tættere på Champions League-semifinalen

Christian Eriksen lagde op til sejrsmålet, da Tottenham i Champions League-kvartfinalen slog Manchester City.

Christian Eriksen og Tottenham vandt 1-0 over Manchester City i kvartfinalen i Champions League. (Foto: Neil hall © Scanpix)

Tottenham og Christian Eriksen er godt på vej til at forlænge sæsonens Champions League-eventyr.

I den første Champions League-kamp på Tottenhams nye stadion blev ligarivalen Manchester City slået med 1-0, så alt er endnu åbent inden kvartfinalereturkampen i Manchester næste onsdag.

Christian Eriksen spillede hele kampen og var ofte den offensive arkitekt. Således lagde han også op til sejrsmålet, som Son Heung-min scorede 12 minutter før tid.

Dermed blev det en stor Tottenham-aften, selv om topscorer Harry Kane blev skadet, og City tidligt i opgøret fik et straffespark.

Første halvleg blev afvekslende mellem to hold, der begge jagtede en tidlig scoring, men City var farligst i indledningen.

Det kulminerede efter 12 minutter, da udeholdet blev tildelt et straffespark. I første omgang lignede det ellers et hjørnespark, men dommeren fik et tip i øret og genså episoden på video.

VAR-systemet viste, at backen Danny Rose afværgede et skudforsøg med armen, og dommeren pegede på pletten. Fra denne afsluttede Sergio Agüero dog lige i målmandshøjden, så Hugo Lloris kunne redde ude ved stolpen.

Som halvlegen skred frem, kom Tottenham bedre med og var pågående omkring City-feltet, og det udløste holdets største chance præcis midtvejs.

Eriksen lagde op til mål

Eriksen opfangede bolden tæt på baglinjen og fandt Harry Kane, der vendte rundt og afsluttede fra fri position. Men keeper Ederson Moraes reddede med en refleks på stregen.

Udlægget på anden halvleg var uden de store, åbne chancer, og Tottenhams mulighed for at komme på tavlen led et knæk efter ti minutter.

Topscorer Harry Kane blev stemplet på anklen i en duel med Fabian Delph og humpede direkte i omklædningsrummet til behandling.

Tottenham gik da også lidt ned i offensiv kadence i en periode og overlod mere initiativ til City. Men lidt ud af det blå kom Tottenham alligevel foran.

Eriksen sendte en bold i dybden i Citys felt, og Son Heung-min nåede den lige med nød og næppe på det yderste af baglinjen. Sydkoreaneren tog et par træk ind i banen og sparkede resolut bolden i kassen til føring.

City forsøgte at sætte spillet op til en udligning, men det blev aldrig en aften, hvor den engelske mester foldede sig helt ud. Og Tottenham kunne køre sejren hjem efter hele seks minutters tillægstid.

Roberto Firmino scorede Liverpools andet mål i sejren over FC Porto. (Foto: lluis Gene © Scanpix)

I den anden kvartfinale, der blev spillet tirsdag, vandt Liverpool med 2-0 over FC Porto hjemme på Anfield Road.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter