Eriksen på tavlen i solid Tottenham-sejr i Champions League

I en ellers tæt kamp endte Tottenham med at vinde stort over Røde Stjerne og er på vej mod CL-avancement.

Christian Eriksen sendte bolden i kassen efter 85 minutters spil, til hvad der også blev resultatet 4-0. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

I Premier League oplever Tottenham en svær periode og ligger skuffende på en 11.-plads, men i Champions League har London-klubben fundet melodien ovenpå det beskæmmede 2-7-nederlag til Bayern München tidligt i gruppespillet.

Onsdag aften gentog Tottenham sejren fra hjemmekampen mod Røde Stjerne og vandt udekampen mod serberne med 4-0 med Christian Eriksen på banen i den sidste halve time, hvor han rundede målfesten af.

Netop de to klubber var i dyst om gruppens andenplads efter suveræne Bayern München, og Tottenham står nu med alle muligheder for at avancere med sine syv point, Røde Stjerne har tre.

Bayern kom på 12 point tidligere onsdag og er allerede videre.

Serberne var med fra start

På papiret vandt Tottenham komfortabelt, men cifrene giver et dårligt billede af kampen.

London-holdet viste flere gange svaghedstegn, og Røde Stjerne kunne have bragt sig foran eller udlignet senere, inden Tottenham effektivt satte tingene på plads i anden halvleg.

Midtvejs i første halvleg havde Milan Pavkov en gigantisk chance i fri position for at bringe hjemmeholdet foran, men keeper Paulo Gazzaniga stoppede forsøget med en refleks på stregen.

I stedet scorede Tottenham ti minutter senere, da der var dømt rent skydetelt i det serbiske felt. Tottenham ramte både stolpen og overliggeren, inden Giovani Lo Celso sendte bolden i hjørnet på det fjerde forsøg på få sekunder.

  • Tottenhams Heung-Min Son scorede to mål i anden halvleg, og så var kampen reelt afgjort. (Foto: ANDREJ CUKIC © Scanpix)
  • Tottenham-mandskabet samles om Christian Eriksen, efter han sendte bolden i netmaskerne til 4-0. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)
  • Christian Eriksen blev skiftet ind, da der stod 3-0. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)
1 / 3

Efter pausen havde Røde Stjerne flere gode muligheder for at udligne, men i stedet fik Son Heung-min en succesoplevelse, bare tre dage efter han var så uheldig at tackle en Everton-spiller, der brækkede anklen i situationen.

Efter 56 minutter afsluttede han en effektiv Tottenham-kontra ved at hakke bolden op i nettaget til 2-0, og tre minutter senere scorede han til 3-0, efter Danny Rose havde spillet ham helt blank ved den ene stolpe.

Kort efter kom Christian Eriksen på banen, og danskeren kom på scoringslisten med fem minutter tilbage, da hans afslutning i feltet lidt heldigt gik ind til 4-0.

PSG videre i CL - Real Madrid snublende tæt på

Paris Saint-Germain er videre til knockoutfasen i Champions League inden de sidste runder i gruppespillet efter en 1-0-sejr hjemme over Club Brugge i gruppe A.

Real Madrid er snublende nær at gøre den franske storklub selskab i ottendedelsfinalerne, da Real Madrid på hjemmebane ydmygede tyrkiske Galatasaray 6-0.

Real Madrid har fem point ned til Club Brugge, som er Reals eneste udfordrer i kampen om at følge PSG videre.

I Paris kunne den argentinske angrebsprofil Mauro Icardi let åbne målscoringen efter 21 minutter, da et fladt indlæg røg mellem benene på en forsvarsspiller, så Icardi blot skulle koncentrere sig om at få bolden ind over målstregen.

Det blev opgørets eneste scoring, og PSG har nu fire sejre i fire kampe.

  • PSGs argentinske angriber Mauro Icardi scorede kampens eneste mål efter 21 minutter. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)
  • Scoringen var en kæmpe forløsning for franskmændene. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)
1 / 2

Real Madrid smadrer tyrkisk mandskab

I Madrid var kampbilledet endnu mere ensidigt - også på måltavlen.

Det tog under syv minutter for det brasilianske stjerneskud Rodrygo at score to gange for Real Madrid.

Den 18-årige kantspiller scorede til 1-0 efter en brysttæmning, et godt træk og et klogt spark, og han gjorde det til 2-0 på et hovedstød.

Rodrygo fik dog ikke lov til at sparke det straffespark, som Real Madrid fik kort efter. Det omsatte anfører Sergio Ramos i stedet, og så var hjemmeholdet foran 3-0 på under et kvarter.

Lige inden pausen var Rodrygo tilbage i fokus, da han spillede Karim Benzema fri, så franskmanden let kunne gøre det til 4-0.

Den komfortable føring tillod Real Madrid-spillerne at gå et gear ned i anden halvleg, men holdet kom alligevel til mange chancer mod de rystede gæster.

Det madrilenske publikum måtte dog vente til ti minutter før tid, før Karim Benzema gjorde det til 5-0.

Kampen sluttede, som den startede: Med en scoring fra stjerneskuddet Rodrygo. I kampens sidste sekund fuldendte han hattricket og sørgede for en sejr med tenniscifre.

I næste spillerunde får Real Madrid besøg af PSG, og spanierne skal vinde storkampen, hvis håbet om en førsteplads i gruppen skal bevares.

/ritzau/