Ét avancement fra historisk gruppespil og 200 millioner: For 20 år siden havde alle grinet af os

FC Midtjylland er en samlet sejr over Slavia Prag fra klubbens første Champions League-gruppespil.

Claus Steinlein (th.) efter DM-guldet sidste sæson. Nu er klubben ikke langt fra det første Champions League-gruppespil nogensinde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

’Les grandes équipes.’

Ordene i den nærmest majestætiske Champions League-hymne siger det hele.

’De største hold.’ Og så tilmed et selskab, som FC Midtjylland i løbet af den næste uges tid kan spille sig ind i.

De midtjyske ulve spiller nemlig i løbet af de næste otte dage to ualmindeligt vigtige fodboldkampe i jagten på klubbens første Champions League-gruppespil i dens 21 år lange – eller korte om man vil – historie.

Det kræver en samlet sejr over de tjekkiske mestre fra Slavia Prag, hvis ulvehylene skal konkurrere med lyden af den efterhånden legendariske hymne, der ikke bare vil sørge for stjerner på stadiontapet og græstæppe – men også et hav af millioner direkte ned i midtjydernes klubkasse.

Millioner, der naturligvis vil styrke klubben endnu mere til fremtiden, fortæller direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein.

- 200 millioner er mere end hele vores spillerbudget over de næste to år. Så det ville jo give os nogle muligheder til at forbedre tingene, siger Claus Steinlein til DR Sporten.

Det er dog ikke spillertruppen, der i så fald skal forbedres, fortæller direktøren.

- Den er, som den skal være. Vi har været heldige og dygtige at kunne hente Pione (Sisto, red.) hjem, og vi har et stærkt hold i forvejen.

- Så det er mere faciliteterne udenom, vi kan give et boost lidt hurtigere, end vi havde forventet. At forbedre både det kommercielle, talentudviklingen og noget omkring førsteholdet. Det vil give nogle fordele, siger han.

Nerverne er parkeret

FC Midtjylland er med sejren over Young Boys i sidste uge allerede garanteret en plads i Europa League-gruppespillet for blot anden gang nogensinde.

Og selvom et europæisk gruppespil i sig selv er en stor bedrift for en i internationale sammenhænge fortsat lille fodboldklub, stiler Claus Steinlein og kompagni naturligvis efter det ypperste.

Det er fem år siden, at FC Midtjylland senest var i et europæisk gruppespil. Dengang nåede holdet frem til 1/16-finalerne i Europa League, hvor Manchester United blev endestationen. (Foto: Russell Cheyne © Scanpix)

- Det er det, alle fodboldklubber og fodboldspillere drømmer om. Og det er vi to kampe fra nu, så det bliver super spændende og super fedt.

- Det at være kommet i playoff er allerede langt. Men nu vil vi det sidste stykke, siger Claus Steinlein til DR Sporten.

Med øjnene rettet stift mod det fineste klubselskab kunne man fristes til at tro, at hænderne vil ryste en smule mere end normalt.

Claus Steinlein er dog ikke nervøs.

- Det er jeg faktisk ikke. Jeg glæder mig bare til det. Stemningen i hele klubben er, at vi tror på det. Young Boys var et rigtigt godt hold, og Slavia Prag er på samme niveau.

- Men nu har vi lige vundet og har selvtilliden og troen på det. Så jeg mærker egentlig mere glæde både hos mig selv, men også hos mine kolleger og hos spillerne. Der er fire halvlege, og det bliver nok først afgjort i den sidste. Jeg glæder mig helt vildt, siger han.

’Et bevis overfor os selv’

’Det er kun FC København, der har evnerne til at præstere i Europa’.

Sådan har det lydt i mange år, særligt når FC København har kvalificeret sig til det ene europæiske gruppespil efter det andet, hvad end det har været Champions League eller Europa League.

Og rent statistisk har dansk fodbold da også været noget tyndt repræsenteret i europæisk fodbold, hvis man fjerner FC København fra ligningen.

For Claus Steinlein er det for FCM vigtigere at bevise overfor klubben selv, hvor langt de er nået, fremfor at lukke munden på kritikerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

For blot én enkelt gang er det lykkedes FC Midtjylland at spille sig i Europa League-gruppespillet, da holdet tilbage i 2015 tilmed nåede frem til 1/16-finalerne i turneringen.

Derfor kunne man fristes til at tro, at et Champions League-gruppespil kunne give Claus Steinlein og resten af den midtjyske klub muligheden for at lukke munden på kritikerne.

Det er dog langt fra, hvad der fylder hos FCM-direktøren.

- For mig er det mere et bevis overfor os selv, at vi er kommet et skridt videre med det, vi har arbejdet på over de seneste 20 år.

- Hvis der var nogen, der dengang havde sagt, at vi skulle spille Champions League om 20 år, så havde alle – os selv inklusive – grinet, siger Claus Steinlein.

Hvorvidt FC Midtjylland får lov at grine hele vejen til Champions League-gruppespillet, kan man høre direkte i LIGA på P3. Første opgør spilles i Prag tirsdag aften klokken 21 – mens der er returopgør i Herning på onsdag i næste uge.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter