FC København faldt på Cypern

FC Københavns spillere kom ikke tættere på Champions League end at snuse til det forjættede land. 1-3 mod Apoel FC var et mål for lidt.

Kamil Kosowski scorer Apoels første mål efter bare to minutter i Cyperns hovedstad Nicosia. (Foto: Katia Christodoulou © Scanpix)

FC Københavns spillere kom ikke tættere på Champions League end at snuse til det forjættede land. 1-3 mod Apoel FC var et mål for lidt. Nu må FCK nøjes med at spille Europa League i resten af denne sæson.

Cyprioterne scorede allerede efter to minutter, og det kom københavnerne sig aldrig over. Hjemmeholdet var markant bedre offensivt end i det første opgør i Parken. Båret frem af 21.000 fanatiske og larmende tilskuere, spillede de bolden hurtigt rundt fra start.

Polakken Kamil Kosowski scorede bag Jesper Christiansen på kampens første angreb, og cyprioterne fortsatte mens københavnerne virkede nervøse, og aldrig lå rigtigt tæt på modstanderne.

Zdenek Pospech begik straffespark efter 18 minutter, og Apoels anfører Michail øgede føringen til 2-0, som var nok til, at hjemmeholdet nu var klar til de magiske Champions League-kampe.

Det var de dog ikke så længe, for Dame N'Doyes reducering sendte pludselig igen CL-billetterne i lommen på Flemming Østergaard og co. Men inden første halvleg var overstået, var billetterne flået ud af hans lomme igen. Michail scorede elegant på hovedstød til 3-1 og samlet cypriotisk føring på 3-2.

Anden halvleg bød på masser af FCK-pres, men ingen scoringer. Spillerne fejlede med deres afleveringer i for mange afgørende situationer, og efterhånden som halvlegen skred frem, trak Apoel-spillerne sig længere og længere tilbage og blev svære at bryde igennem.

Nu handler det i stedet for FC København om Europa League, hvor modstanderne kan blive hold som Celtic, Panathinaikos og Sporting Lissabon.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve