FC København-træner giver udvist ung back skylden for pointtab

FC Københavns cheftræner Jacob Neestrup og midtbanespiller Lukas Lerager er utilfredse med, at Elias Jelert tiltrak sig et rødt kort i Champions League-opgøret mod Galatasaray.

Elias Jelerts røde kort mod Galatasaray blev udslagsgivende for kampen, mener FC København-træneren. (Foto: © MURAD SEZER, Ritzau Scanpix)

Det så langt hen ad vejen rigtig, rigtig godt ud for FC København.

I størstedelen af onsdagens Champions League-opgør mod tyrkiske Galatasaray var de danske mestre foran, men kort før slutfløjt scorede den tyrkiske storklub to mål på to minutter, og så måtte danskerne tage til takke med et 2-2-resultat og et enkelt point.

Et "meget skuffende" resultat, fortæller FC København-træner Jacob Neestrup, for han er overbevist om, at hans tropper sagtens kunne have vundet kampen.

I hvert fald hvis den 20-årige Elias Jelert ikke var blevet udvist med små 20 minutter igen.

Højrebacken modtog sit andet gule i opgørets 73. minut efter at have gået ned i en hård glidende tackling i en ellers ufarlig situation, og det ændrede kampbilledet fuldstændig, mener Jacob Neestrup.

- Elias må aldrig, aldrig, aldrig gå ned i den glidende tackling. Gør han ikke det, så vinder vi den her kamp forholdsvist nemt, siger Jacob Neestrup.

Hvad siger man til ham efter det?

- At det ikke er godt nok. Det er sådan, det er, siger Jacob Neestrup.

Elias Jelert fik sit andet gule kort efter at have lavet en glidende tackling i en ellers relativt ufarlig situation. (Foto: © MURAD SEZER, Ritzau Scanpix)

'Ikke særlig klogt lavet'

Midtbanespilleren Lukas Lerager erklærer sig enig med sin træner.

Elias Jelerts røde kort gav modstanderne mulighed for at få kampen over på deres præmisser, og det "blev udslagsgivende", mener han.

- Jeg synes, vi har fuldstændig kontrol i kampen indtil det røde kort. Det er pisseirriterende, for der lå tre point og ventede på os, siger Lukas Lerager.

Efter opgøret undskyldte Elias Jelert for at have modtaget sit andet gule kort i så ufarlig en situation, fortæller Lukas Lerager til Ritzau.

Og højrebacken har da også været "helt nede" over at have skuffet sine holdkammerater.

- Men det skal han også være. Det er ikke særlig klogt lavet, og det ved han også godt. Så må vi være lidt irriteret på ham de næste dage, og så må vi hive ham op, siger Lukas Lerager.

Har masser at lære endnu

FC København-træner Jacob Neestrup slår dog fast, at holdet selv med en mand i undertal ikke burde have lukket to mål ind i løbet af kampens sidste fem minutter.

Han holder dog stadig ikke hånden over sin højreback, som han håber, vil lære af oplevelsen på den største scene.

- To mesterskaber, to Champions League-deltagelser, pokalsejr og to sæsoner for FC København. Der er masser af læring endnu, men vi snakker ikke om en ung spiller, siger træneren til Ritzau.

FC København spiller næste Champions Leauge-opgør tirsdag den 3. oktober. Her venter Bayern München på hjemmebane.