FCK slog Galatasaray med Braatens hæl

FC København holdt igen stand i Parken og besejrede Galatasaray i Champions League.

Pierre Bengtsson, Lars Jacobsen og Youssef Toutouh jubler over Daniel Braatens hurtige scoring mod Galatasaray. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

De danske mestre fra FC København holder sig inde i Champions League-varmen, efter at Daniel Braaten blev matchvinder med en scoring efter blot seks minutter mod Galatasaray.

Målet faldt allerede i det 6. minut, da han satte hælen på Rurik Gislasons indlæg tæt under mål.

Herefter kæmpede FCK'erne sejren hjem med en heroisk indsats mod et på papiret stærkere hold. Det skete i en fantastisk kulisse med 36.204 larmende fans i Parken.

De tyrkiske mestre pressede godt på i 2. halvleg, men forsvaret holdt stand.

Den anden kamp i gruppen sluttede 2-2 mellem Juventus og Real Madrid.

Dermed rykker FCK med 4 point forbi Juventus med 3 og op på tredjepladsen i gruppe B. De danske mestre er á point med Galatasaray, som har en bedre målscore. Real Madrid fører fortsat gruppen nu med 10 point.

FC København lever

- Og har det godt i Champions League. Det er konklusionen, efter at de danske fodboldmestre i aften vandt 1-0 hjemme over Galatasaray.

Daniel Braaten blev matchvinder i Parken med sit mål allerede efter seks minutter.

FCK-træner Ståle Solbakken valgte, hvad der umiddelbart kunne ligne en lidt defensiv startopstilling mod Galatasaray uden en decideret angriber.

I stedet supplerede Daniel Braaten og Nicolai Jørgensen hinanden i front, mens Youssef Toutouh fik chancen i venstre side af midtbanen.

Et rigtigt centerforwardmål

Det viste sig at være en rigtig god idé, for efter seks minutter bragte Daniel Braaten FCK foran med det, som man kunne kalde et rigtigt centerforwardmål.

Nordmanden lurede rutineret tæt under mål, da Rurik Gislason blev spillet igennem i højre side, og Daniel Braaten sendte bolden i mål med en lumsk afslutning bag om støttebenet.

Galatasarays unge reservemålmand, Eray Iscan, der var med fra start i stedet for skadede Fernando Muslera, var uden chance.

Jørgensen på stolpen

Minuttet efter headede Nicolai Jørgensen på stolpen, og man havde svært ved at tro, at det samme FCK-hold var blevet klædt af med 1-3 i Istanbul mod Galatasaray for 13 dage siden.

De danske mestre var rigtigt gode i den første halve time, mens gæsterne tilsyneladende skulle ryste den dårlige start af sig.

FCK'erne var boldsikre, og de bakkede hinanden godt op i presspillet, når Galatasaray havde bolden.

Det hjalp heller ikke tyrkerne, at de savnede den skadede kreatør, Wesley Sneijder.

Misbrugte chancer

Galatasaray var dog fortsat farlige, især på hovedstød, men den høje angriber Burak Yilmaz misbrugte et par chancer på den konto.

I det sidste kvarter af første halvleg skiftede kampen karakter, og en udligning lurede flere gange, blandt andet da Felipe Melo headede på stolpen. Alligevel var FCK tæt på at fordoble føringen få minutter før pausen.

Daniel Braaten kom alene igennem efter en vidunderligt set aflevering fra Claudemir, men Eray Iscan kunne for let parere den svage afslutning.

Drogbas drøn

Kort efter rørte Galatasaray-stjernen Didier Drogba for første gang på sig, da han hamrede bolden over mål, og man sad med fornemmelsen af, at FCK-spillerne havde brug for at tale en ting eller to igennem under pauseteen.

Anden halvleg blev primært spillet på FCK's banehalvdel, og det var ikke så overraskende.

Galatasaray lagde et relativt tungt pres, men det tyrkiske hold savnede kreativitet og evnerne til at skabe målchancer.

Thomas Delaney og Claudemir kæmpede som besatte på FCK's centrale midtbane for at holde kæderne sammen, og det lykkedes at køre det flotte resultat hjem.

 /ritzau/

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter