Fokuseret forsvarsklippe på vej mod det store gennembrud

Den blot 19-årige Andreas Christensen skal for anden gang på to uger pakke Juventus’ stjerner sammen i Champions League.

Andreas Christensen var med til at pille pynten af Juventus-stjernerne - her Paul Pogba - i sidste runde af Champions League. (Foto: © Giorgio Perottino, Scanpix)

For to uger siden blev den 19-årige danske landsholdsspiller Andreas Christensen rost til skyerne, da han med sin tyske klub Borussia Mönchengladbach var med til at spille 0-0 i Torino mod mægtige Juventus.

Den tidligere Brøndby-spiller, der er lejet ud fra Chelsea til Gladbach, formåede sammen med forsvarskollegerne atholde styr på stærke spillere som Alvaro Morata, Mario Mandzukic og Paulo Dybala.

- Andreas Christensen udfører sit job yderst afklaret og roligt, lød det fra Gladbachs sportsdirektør, Max Erbel, til tyske Kicker efter kampen.

- Han har stor forudseenhed, han er i besiddelse af en god spilforståelse, og han er samtidig hurtig, uddybede Erbel.

Andreas Christensen og Gladbach vandt i weekenden 4-1 ude over Hertha Berlin. I runden før det vandt de 3-1 hjemme mod Schalke 04. Nu gælder det Champions League. (Foto: © PATRIK STOLLARZ, AFP)

At lejeopholdet i Gladbach skulle udvikle sig godt var der dog ikke meget, der tydede på i starten af sæsonen. Bundesligasæsonen blev indledt med et 4-0-nederlag ude mod Dortmund, hvor Andreas Christensen var involveret i flere af målene.

Det markante nederlag blev indledningen på en så elendig sæsonstart for Gladbach, at den ellers populære træner Lucien Favre senere endte med at trække sig fra sin stilling.

Samtidigt røg Andreas Christensen ud i periferien af truppen, men under den nye midlertidig træner André Schubert, der meget vel kan ende med at blive den permanente løsning, er lykken vendt for både Gladbach og Andreas Christensen.

Gladbach har vundet den ene kamp efter den anden, er kravlet op på femtepladsen i Bundesligaen og i sidste Champions League-runde hentede tyskerne så det første point i turneringen ude mod sidste års finalister fra Juventus.

Landstræner Morten Olsen belønnede mandag Andreas Christensens flotte præstationer med en plads i truppen til EM-playoffkampene mod Sverige den 14. og 17. november.

- Andreas kom måske udefra set lidt skidt fra start. Det synes jeg nu ikke. Jeg så også kampen mod Dortmund. Han har fra dag ét vist i Gladbach, hvilken spiller han er, lød det fra landstræneren ved udtagelsen mandag om Christensen, der fik sin landsholdsdebut i juni i en træningskamp mod Montenegro og også var ved i 2-0-sejren mod Serbien i samme måned.

- Han er fantastisk anticiperende af en 19-årig knægt. Har størrelsen med sig, tør spille, har modet, er hurtig og er god med hovedet, så der er ingen tvivl om, at her ser vi en, der vil presse på de næste mange år. Og måske også på andre positioner. Det vil tiden vise, begrundede Morten Olsen udtagelsen af Andreas Christensen, der spiller i det centrale forsvar for Gladbach, men også kan spille på den defensive midtbane eller på højre back.

Fokuseret udlandsdansker

Andreas Christensen har fået sin fodboldopdragelse i Brøndby, hvor faderen Sten Christensen også spillede i sin aktive karriere og nu er målmandstræner, men skiftede i 2012 til den engelske storklub Chelsea.

Her blev det til tre kampe for førsteholdet, inden Andreas Christensen før denne sæson skiftede på et toårigt lån til Gladbach, hvor han altså nu for alvor er ved at slå sit navn fast.

- Andreas’ helt store styrke er, at han altid har været så fokuseret. Han har aldrig været til en fest i skolen. Jeg tror ikke, han har drukket en øl eller noget som helst endnu, har faderen Sten forklaret i et interview med Viasat.

- Han har været meget bevidst om, hvad han ville. Og kæmpet ekstremt hårdt for det. Det er hans store styrke – at kunne tilsidesætte andre ting for at kunne nå sine mål.

At Chelsea stadig regner med den unge dansker, er der ikke tvivl om, da London-klubben samtidigt med lejeaftalen med Gladbach forlængede Andreas Christensens kontrakt med fem år.

Andreas Christensen har to A-landskampe på CV'et, mens det er blevet til 43 kampe på diverse ungdomslandshold. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Men her og nu gælder det altså gensynet med de italienske mestre Juventus på Christensens nye hjemmebane Borussia-Park, der vil være fyldt til bristepunktet, når der 20:45 fløjtes op til Champions League.

Kampen mellem Borussia Mönchengladbach og Juventus vises ikke på tv, men kan streames på Viaplay. Alternativt kan man lytte med på Liga på P3, der monitorerer samtlige af aftenens Champions League-kampe.