Gigantbrag venter i Champions League-kvartfinalerne

Bayern München skal stå ansigt til ansigt med Manchester City i Champions League-kvartfinalen.

Erling Haaland skal i sit næste Champions League-opgør møde de tyske mestre. (Foto: © Dave Thompson, Associated Press)

Der venter et vaskeægte topbrag, når Champions League-kvartfinalerne i fodbold om et par uger bliver afviklet.

De tyske mestre fra Bayern München kommer nemlig til at stå ansigt til ansigt med den engelske storklub Manchester City i den ene af de fire kvartfinaler.

Det står klart, efter der fredag har været lodtrækning til kampene mellem de sidste otte hold i den fineste europæiske klubturnering.

Udover storkampen mellem Manchester City og Bayern München kommer sidste års mestre fra Real Madrid til at møde engelske Chelsea, der vandt turneringen i 2021.

Portugisiske Benfica skal i sin kvartfinale møde italienske Inter, mens topholdet i Serie A, Napoli, skal stå ansigt til ansigt med AC Milan.

Første runde af kvartfinalerne spilles d. 11. og 12. april, og returopgørene bliver spillet d. 18. og 19. april.

Årets finale bliver spillet d. 10. juni i Istanbul.

Hvilke hold trækker de længste strå og spiller sig i semifinalerne? Giv din mening til kende herunder.

Manchester City vs. Bayern München

I sidste sæson blev kvartfinalen endestationen for Bayern München. Her tabte de til spanske Villareal. (Foto: © Marcio Machado, Associated Press)

De tyske mestre fra Bayern München er buldret gennem deres gruppespil uden at tabe en eneste kamp, og i ottendedelsfinalen sendte de franske PSG ud af turneringen.

Manchester City har heller ikke tabt en kamp i årets Champions League endnu, og i returopgøret af deres ottendedelsfinale viste de skræmmende form, da de bankede RB Leipzig hele 7-0.

Real Madrid vs. Chelsea

Real Madrid vandt sidste års udgave af Champions League. (Foto: © Pierre-Philippe Marcou, Ritzau Scanpix)

Den spanske storklub Real Madrid har vundet Champions League hele 14 gange. Senest vandt de turneringen sidste år, og i denne sæson endte de også som nummer ét i gruppen, mens de senere slog Liverpool ud i ottendedelsfinalen.

Engelske Chelsea endte også som nummer ét i deres gruppe. I ottendedelsfinalen slog de tyske Dortmund ud.

Inter vs. Benfica

Danske Alexander Bah skal i kvartfinalen møde italienske Inter. (Foto: © Jos, Ritzau Scanpix)

Portugisiske Benfica skabte den helt store overraskelse, da de i gruppespillet endte som nummer ét foran verdensstjernerne fra PSG. I ottendedelsfinalen spillede de også blændende fodbold, da de slog belgiske Club Brügge samlet 7-1 hen over de to opgør.

Italienske Inter endte som nummer to i deres gruppe, hvor de blandt andet var med til at sørge for, at den spanske storklub FC Barcelona ikke gik videre.

I ottendedelsfinalen slog de portugisiske FC Porto ud.

AC Milan vs. Napoli

Napoli har været en af de helt store overraskelser i denne Champions League-sæson. (Foto: © Tiziana Fabi, Ritzau Scanpix)

Simon Kjær og resten af de italienske mestre fra AC Milan endte lige bag Chelsea som nummer to i deres gruppe. I ottendedelsfinalen sendte de engelske Tottenham ud af turneringen.

I kvartfinalen står de over for landsmændene fra Napoli, der har været i fremragende form i denne sæson. Napoli fører Serie A, og vandt også deres gruppe foran sidste års finalister fra Liverpool.