Hånden har været i lodtrækningsbowlen: Se Champions League-grupperne her

Der er trukket lod til gruppespillet i årets Champions League-turnering.

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Wesley Sneijder agerede lykkens gudinde ved årets lodtrækning til Champions League-gruppespillet. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Der venter nogle fodboldbrag i gruppe F i Champions League i denne sæson, hvor FC Barcelona får nok at se til i gruppespillet.

Torsdag blev der trukket lod til de otte grupper, og her blev Lionel Messi og co. parret med Borussia Dortmund med danskerne Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen i truppen.

Som om det ikke var nok, så blev også italienske Inter trukket op fra tredje seedningslag, og dermed ligner gruppen et godt bud på en dynamitgruppe, da to hold går videre til knockoutfasen.

Sidste mandskab i den gruppe blev tjekkiske Slavia Prag.

Liverpool, der vandt Champions League i maj møder Napoli igen, hvilket også var tilfældet i den seneste udgave af turneringen.

De to klubber skal i gruppe E også møde østrigske Salzburg med Rasmus Nissen Kristensen og belgiske Genk, der har Joakim Mæhle i staben.

Eriksen møder FCK's overmænd

Tottenham og Christian Eriksen, der var i finalen senest, skal i gruppe B møde det tyske storhold Bayern München samt græske Olympiakos og serbiske Røde Stjerne, som sendte FC København ud i kvalifikationsspillet.

I gruppe H bliver der også potentielt danskermøde, når Chelsea og Andreas Christensen skal møde Ajax og Valencia med Daniel Wass, mens også franske Lille er i den gruppe.

  • Christian Eriksen og Tottenham kan blandet andet se frem at møde Bayern München, som har vundet det tyske mesterskab syv sæsoner i træk. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  • Dortmund-danserne Jacob Bruun Larsen (tv.) og Thomas Delaney (th.) er landet i en dynamitgruppe med Barcelona, Inter og Slavia Prag. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)
1 / 2

Real Madrid og Paris Saint-Germain brager sammen i gruppe A og ligner umiddelbart de to hold, der avancerer. Belgiske Club Brugge og tyrkiske Galatasaray er også med der.

De fire hold i hver gruppe møder hinanden ude og hjemme, og de to bedste hold går videre fra gruppespillet.

Der er 114 millioner kroner i startpenge til hver klub, og vinderen af turneringen tjener mindst 747 millioner kroner.

I alt konkurreres der om hele 14,53 milliarder kroner i Champions League i denne sæson.

Første spillerunde i gruppespillet afvikles fra 17. og 18. september, mens de sidste gruppekampe spilles 10. og 11. december.

30. maj er der finale i Istanbul.

/ritzau/

FacebookTwitter