Hattrick-helten Moura sender Ajax til tælling i ny vanvidskamp

Ajax var på vej mod Champions League-finale, men Tottenham snuppede finalepladsen med mål i tillægstiden.

Tottenhams Lucas Moura blev den store helt dybt inde i kampens overtid med sin scoring til 3-2. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

For første gang nogen sinde er Tottenham klar til finalen i Europas største klubturnering.

1. juni er London-klubben altså den ene part i Champions League-finalen, hvor Liverpool er modstanderen.

Tottenham banede sig vej til finalen med et vanvittigt comeback, der duftede en smule af det, som Liverpool tirsdag leverede mod Barcelona, hvor 0-3 fra det første opgør blev vendt til samlet sejr på 4-3.

  • Lucas Moura var på pletten første gang efter 55 minutter. (Foto: OLAF KRAAK © Scanpix)
  • Fire minutter senere gjorde han det til 2-2. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)
  • Og i det 95. minut sendte han Tottenham i Champions League-finalen, hvor Liverpool venter. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)
1 / 3

Onsdag var Tottenham bagud med 0-2 og dermed 0-3 sammenlagt, inden comebacket blev stablet på benene i anden halvleg, hvor Lucas Moura scorede hattrick.

Med Christian Eriksen på banen i hele kampen udlignede Tottenham til 3-3 sammenlagt og gik videre på reglen om flest scorede mål på udebane.

Dolberg fik uventet startplads

To danskere var i startopstillingen for Ajax. Lasse Schönes tilstedeværelse på midtbanen var ventet, mens Kasper Dolbergs ditto i angrebet var overraskende.

Han var da også tiltænkt en plads på bænken, men David Neres' skade under opvarmningen banede vej for den blonde dansker. Både Dolberg og Schöne blev skiftet ud i anden halvleg.

Første halvleg var endnu en pragtpræstation af Ajax, som de færreste havde regnet med skulle spille en stor rolle i turneringen.

Kasper Dolberg fik chancen i startopstillingen, da David Neres måtte trække sig under opvarmningen. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

Først vendte Ajax et hjemmenederlag på 1-2 til samlet sejr på 5-3 over Real Madrid i ottendedelsfinalen, og i kvartfinalen blev Juventus sendt ud - ligeledes med en sejr på fremmed græs.

I kvartfinalen blev forsvarsspilleren Matthijs de Ligt den store helt, da han scorede det afgørende mål med hovedet mod Juventus, og onsdag aften brugte han samme legemsdel til at bringe Ajax foran.

Bare fire minutter var spillet, da holdkammerater tiltrak så meget opmærksomhed, at Matthijs de Ligt næsten udækket kunne stige til vejrs og heade Lasse Schönes hjørnesparksservering i nettet til 1-0.

Kampen var begyndt i et hidsigt tempo med Ajax som den mest toneangivende, men Tottenham kom også til muligheder.

Lasse Schöne i nærkamp med Christian Eriksen. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Kort efter den første scoring var udligningen tæt på, da Son Heung-mins formodede indlæg ramte stolpen. Midtvejs i halvlegen blev sydkoreaneren spillet fri til en god chance, men afslutningen var for blodfattig.

Men Ajax var generelt bedst og understregede, at holdets succes langt fra er en tilfældighed. Efter 35 minutter blev det vist på smukkeste vis.

Donny van de Beek førte bolden frem fra midten af banen, afleverede til Dusan Tadic, der fandt Hakim Ziyech i feltets ene side. Ziyech trak lidt ind i banen og sendte med et fremragende spark bolden ind i modsatte side af målet.

Efter pausen angreb Tottenham aggressivt fra start, men det var et kontraangreb, der gav gevinst efter ti minutter. Lucas Moura var manden bag reduceringen, der gav engelsk håb.

Det lod til at ryste Ajax, for bare fire minutter senere blev der også udlignet.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino efter sejren. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Fernando Llorente misbrugte fra klos hold, men i det tætbefolkede felt, opsnappede Moura bolden og afdriblede flere Ajax-spillere, inden han scorede til 2-2.

Nu manglede Tottenham bare et enkelt mål, men Ajax kom mere til sig selv og var tæt på 3-2, da Ziyech ramte stolpen med godt ti minutter tilbage.

Den store Tottenham-chance skulle dog komme. Eriksen sparkede hjørnespark, og Jan Vertonghen headede på overliggeren efter 86 minutter.

Fem minutter blev lagt til, og da den var ved at rinde ud, skete det så. Moura var igen på spil og ved at fuldende sit hattrick skabte han eufori hos Tottenham, mens Ajax-spillerne kort efter kastede sig i græsset.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk